torstai 14. marraskuuta 2013

Listanimi: Tinie Tempah

Brittitähti Tinie Tempah, eli siviilissä Patrick Ogokwu, tuntuu olleen pinnalla jo useita vuosia, mutta hän on julkaissut vasta kaksi albumia. Siihen nähden brittilistameriitit ovat mainioita: top ten -singlejä on peräti kymmenen.

Tempah aloitti räppäämisen jo 2005, mutta levytyssopimus EMI:n kanssa irtosi pitkän työn ja lukuisten mixtapejen jälkeen 2009. Hänen esikoissinglensä Pass Out ilmestyi helmikuussa 2010 ja oli välitön megahitti yltäen brittilistan kärkeen ja myyden platinaa. Sen tuotti Labrinth, joka sai toiselle singlelle Frisky (#2, 2010) myös esittäjäkrediitin.

Tempahin esikoisalbumi Disc-overy ilmestyi syksyllä 2010 ja se debytoi albumilistan ykkösenä myyden lopulta triplaplatinaa. Levyltä lohkaistiin peräti kahdeksan brittilistan top 40 -singleä, joista miehen toiseksi ykköseksi äityi Suomessakin hitiksi kehittynyt Written in the Stars.

Kakkosalbumi Demonstration ilmestyi viime viikolla ja debytoi albumilistan kolmantena. Levyjen välillä Tempah vieraili Labrinthin omalla jättihitillä Earthquake (#2, 2011), Calvin Harrisin Drinking from the Bottlella (#5, 2012) sekä Rita Oran R.I.P.:llä (#1, 2012), josta tuli Tempahin uran kolmas brittiykkönen. Demonstration-levyn kaksi virallista lohkaisua Trampoline ja Children of the Sun ovat toistaiseksi saavuttaneet sijat kolme ja kuusi.

Yhdysvalloissa Tempahin hittidiskografia on paljon lyhyempi, mutta sielläkin Written in the Stars innostui Hot 100 -listan sijalle 12 asti. Hänen toinen Hot 100 -merkintänsä on Wiz Khalifan tähdittämä Till I’m Gone (#90, 2011). Disc-overy  pääsi albumilistan 21:nneksi.


Ei kommentteja: