maanantai 11. marraskuuta 2013

Konkarien ongelmia ja ratkaisuja

Brittilistoilla on nähty viime viikkoina yllättäviä alisuoriutumisia, ennen kaikkea albumipuolella. Stingin The Last Ship (#14, 2013) katosi top 75:stä kahden viikon jälkeen, Paul McCartneyn New (#3, 2013) on neljännellä viikollaan aivan listan hännillä, Linkin Parkin remix-albumi Recharged putosi toisella listaviikollaan 12–67 eikä Justin Timberlaken The 20/20 Experiencen toinen osa (#2, 2013) ole siedettävän debyyttinsä jälkeen liikkunut juuri mihinkään.

Tällä viikolla M.I.A.:n Matangi debytoi todella heikosti sijalla 64. M.I.A. ei ole koskaan ollut top ten -artisti, mutta Maya (2011) ylsi sentään sijalle 21 ja hän vieraili Madonnan tuoreimmalla albumilla.

Muutamalla konkarilla on kuitenkin mennyt ihan kivasti singlelistalla. Cherin I Hope You Find It ylsi muutama viikko sitten 25:nneksi, Pet Shop Boys sai ensimmäisen top 75 -merkinnän Electric-albumin sinkuista Thursdayn sinniteltyä 61:nneksi ja Celine Dionin Loved Me Back to Life on matkalla ensi viikolla jopa top 20:een, kiitos X Factor -esiintymisen.

Lähiaikoina oma kiinnostava lukunsa on nerokkaasti markkinoitu Keanen kokoelma. Lily Allen esittää John Lewisin joulumainoksessa Somewhere Only We Know’n, minkä ansiosta alkuperäinenkin (#3, 2004) on palaamassa listoille. Allenin versio yltänee jopa tuota kolmostilaa ylemmäs, sen tie on auki ihan kärkeen asti.

Ei kommentteja: