tiistai 19. marraskuuta 2013

Nuoriso tanssittaa

Listakatsausta kirjoittaessa jäi uutuustulvassa huomioimatta, että toukokuussa 17 vuotta täyttänyt Martin Garrix on nuorin miespuolinen sooloartisti brittilistan kärjessä yli neljäänkymmeneen vuoteen ja nuorin koskaan itse oman hittinsä kirjoittanut ja tuottanut artisti ylipäätään.

Tilastoista löytyy vain kolme häntä nuorempaa ykköspaikan saavuttanutta miestä (tai poikaa): Little Jimmy Osmond (9-vuotias), hänen veljensä Donny (14) sekä Paul Anka (kuukautta vaille 16 vuotta).

Animalsia ostettiin 105 800 kpl, melko lailla yhtä paljon kuin edellistä ykköstä Storm Queenin Look Right Through’ta. Tuo noin sata tuhatta on osoittautunut tänä vuonna aika normaaliksi myyntimääräksi. Sen sijaan kakkosena debytoinutta Lily Allenin Somewhere Only We Know’ta ostettiin enemmän kuin kakkosia yleensä, yli 94 000 kpl. Ensi viikolla Allenilla on kaksi singleä top tenissä ja tuolla Keane-coverilla hyvä sauma jopa kärkeen.

Lady Gagan johtamalla albumilistalla meno vertyi niin paljon, että yli 20 000 kpl myynyt The Beatles -julkaisu On Air: Live at the BBC Vol . 2 jäi peräti 12:nneksi. Tuolla myyntimäärällä olisi monta kertaa tänä vuonna debytoitu kärjessäkin.

Ei kommentteja: