sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 45

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (2.) Katy Perry – Roar
3. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (4.) Avicii – Wake Me Up
5. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
6. (8.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
7. (9.) Lady Gaga – Applause
8. (15.) OneRepublic – Counting Stars
9. (12.) Imagine Dragons – Demons
10. (6.) Ylvis – The Fox

Lorden Royals jatkaa yhä Hot 100 -listan huipulla vahvan tasaisuutensa ansiosta. Myös muut sijat top viidessä ovat tutuissa käsissä, mutta sentään jotain uutta saatiin sijalle kahdeksan, jolle nousi OneRepublicin Counting Stars. Se on bändin kolmas top ten -hitti, Apologize (2007) ylsi kakkoseksi ja Good Life (2011) kahdeksanneksi.
Imagine Dragons on top tenissä toista kertaa Demonsin noustua yhdeksänneksi. Jo pitkälti toista vuotta (61 viikkoa) listalla viihtynyt Radioactive pääsi kolmanneksi muutama kuukausi sitten.
Lady Gagan uusi single Do What U Want debytoi mainiosti 13:ntena. Biisillä vierailee R. Kelly, jolle tuo sijoitus on paras sitten vuoden 2007, jolloin I’m a Flirt pääsi 12:nneksi.
Muita uusia omia parhaita: Passengerin Let Her Go nousi 19–17, Chris Brownin ja Nicki Minajin Love More 25–23, Paramoren Still Into You (26–24, sivuaa bändin koko uran parasta), Selena Gomezin Slow Down (36–33), Pitbullin ja Keshan Timber 46–35, Blake Sheltonin Mine Would Be You (42 ja indiepopyhtye The Neighbourhoodin sleeper-hitti Sweater Weather 53–42.
Justin Bieberin viikottaisista julkaisuista oli vuorossa Hold Tight, tuloksena 29. tila. Katy Perryn Unconditionally debytoi albumijulkaisun myötä sijalla 30. Se lienee Prism-albumin virallinen toinen single. Vilkkaan uutuusviikon top 40:ssä täydensi Taylor Swiftin Sweeter Than Fiction (34), soundtrack-single One Chance -elokuvaan.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Katy Perry – Prism
2. (1.) Pearl Jam – Lightning Bolt
3. (4.) Drake – Nothing Was the Same
4. (2.) Miley Cyrus – Bangerz
5. (7.) Lorde – Pure Heroine
6. (-) Fifth Harmony – Better Together (EP)
7. (-) DJ Khaled – Suffering from Success
8. (11.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience: 2 of 2
9. (-) AFI – Burials
10. (12.) Luke Bryan – Crash My Party

Katy Perryn Prism debytoi albumilistan kärjessä selvästi, sillä sitä ostettiin 286 000 kpl, mikä on rutkasti parempi kuin edeltäjän Teenage Dreamin (#1, 2010) avaus, mutta jäi silti hieman odotetusta ottaen huomioon, että Teenage Dreamiä on ostettu 2,8 miljoonaa kappaletta. Vain noin joka kymmenes Teenage Dreamin omistaja hankki Prismin ilmestymisviikolla, joten Perry tarvitsee taas hittejä saadakseen albumiaan kaupaksi megatähden lailla.
Tyttöyhtye Fifth Harmonyn Better Together -EP debytoi kuudentena. Heidän uransa ensimmäinen hitti Miss Movin’ On on keikkunut Hot 100 -listan häntäpäässä jo pidemmän aikaa.
DJ Khaled saavutti viidennen top ten -albuminsa Suffering from Successin päästyä seitsemänneksi. Hänen uransa paras sijoitus on viimevuotisen Kiss the Ringin neljäs tila. Myös AFI:lla on vankahko top ten -kannatus, vaikka Burialsin (9) edeltäjä Crash Love (2009) jäikin vilkkaalla uutuusviikolla 12:nneksi.
TLC:n uusi kokoelmalevy 20 nousi bändistä kertovan tv-ohjelman ansiosta 72–12. Poppia, soulia ja r&b:tä yhdistävä laulajatar Tori Kelly pääsi Foreword -EP:llään 16:nneksi.
Motörheadin 21. studioalbumi Aftershock nappasi 22:nnen tilan, joka on bändin uran korkein sijoitus ja peräti ensimmäinen visiitti top 40:ään.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Eminem featuring Rihanna – The Monster
2. (1.) Lorde – Royals
3. (-) Fatboy Slim, Riva Starr and Beardyman – Eat Sleep Rave Repeat
4. (-) One Direction – Story of My Life
5. (3.) OneRepublic – Counting Stars
6. (-) Tinie Tempah featuring John Martin – Children of the Sun
7. (4.) Katy Perry – Roar
8. (-) The Wanted – Show Me Love (America)
9. (2.) James Arthur – You’re Nobody ’til Somebody Loves You
10. (6.) Miley Cyrus – Wrecking Ball

Love the Way You Lie oli vuoden 2010 ostetuin single Britanniassa, mutta ei ikinä yltänyt viikkolistan kärkeen. Nyt Eminem ja Rihanna korjasivat tilastovirheen The Monsterin vyöryttyä ykköseksi. Se on kummallekin kahdeksas paalu ja sattumoisin 25. top ten -single. Tasainen kaksikko. Rihanna on saavuttanut ykkösen nyt seitsemänä kalenterivuonna putkeen. Samaan ovat pystyneet aikoinaan vain Elvis ja The Beatles. Eminemin edellisestä ykkösestä (Smack That) puolestaan oli seitsemän vuotta.
The Official Charts Company sallii ainoastaan kerrallaan yhden albumia edeltävän promosinglen listalle, mikäli niitä ei ole saatavilla erikseen ilman, että tarvitsee tilata koko albumi. Eminemin kohdalla tämä tarkoittaa nyt sitä, että hänen lukuisista ostettavissa olevista uusista kappaleistaan vain The Monster on mukana listalla. Lady Gagan osalta ainoastaan Applause (36) on tällä hetkellä listakelpoinen, vaikka myös Do What U Want ja Venus ovat ostettavissa – mutta vain osana albumitilausta.
Fatboy Slimin edellisestä top ten -visiitistä (Star 69/Weapon of Choice) ehti kulua 12 vuotta. Nyt Calvin Harrisin remiksaama Eat Sleep Rave Repeat singahti komeasti kolmanneksi, joka on Fatboy Slimin paras sijoitus koko 2000-luvulla. Riva Starr- ja Beardyman -nimisillä artisteilla ei ole muita listamerkintöjä.
One Directionin Story of My Life debytoi neljäntenä seuraten One Way or Another (Teenage Kicks) -singlen ja Best Song Everin aiemmin tänä vuonna saavuttamia ykkös- ja kakkossijoja. Top ten -käyntejä on nyt tasan kymmenen.
Ruotsalainen John Martin on siitä kiinnostava listatuttavuus, ettei hänellä ole vielä yhtään ihan omaa hittiä, mutta jo kolme kreditoitua top ten -vierailua, kun Tinie Tempahin Children of the Sun ilmaantui kuudenneksi. Tempahille top ten -hitti on kymmenes.
The Wantedin uusi single on nimetty hieman epätoivoisesti Show Me Love (America), eikä se jaksanut tällä kertaa kahdeksatta tilaa ylemmäs. Top ten -saldo kuitenkin kasvoi yhdellä niin ikään kymmeneen.
Foxes-nimisen laulajattaren Youth debytoi 12:ntena. Siviilissä Louisa Allenina tunnettava artisti on päässyt listalla aiemmin kahdesti Zeddin ja Rudimentalin hittien mukana. Rudimentalin Right Here ylsi 14:nneksi kesällä.
Rizzle Kicksin EMF:ää lainaava Skip to the Good Bit nousi 34–21. Justin Bieberin Recovery nappasi 28:nnen tilan ja poikaryhmä M.A.D.:n esikoissingle Toyboy sinnitteli 37:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Arcade Fire – Reflektor
2. (1.) Katy Perry – Prism
3. (2.) James Blunt – Moon Landing
4. (-) Lorde – Pure Heroine
5. (4.) Arctic Monkeys – AM
6. (-) Union J – Union J
7. (9.) London Grammar – If You Wait
8. (3.) John Newman – Tribute
9. (8.) Jonathan and Charlotte – Perhaps Love
10. (10.) Cher – Closer to the Truth

Arcade Firen Reflektorin kärkipaikka oli kiveen hakattu, vaikka sitä ostettiinkin ehkä odotettua vähemmän, alle 50 000 kpl. Ykkössija on bändin uran toinen, ensimmäinen tuli The Suburbsilla (2010). Top ten -levyjä on nyt kolme, sillä Neon Biblekin (2007) pääsi kakkoseksi.
Viime viikolla singlelistan ykkösenä Royals-hitillään piipahtaneen Lorden Pure Heroine debytoi neljäntenä ja jätti taakseen poikabändi Union J:n esikoisalbumin (6). Union J:llä on toistaiseksi kaksi top ten -singleä.
Matt Cardlen kolmas albumi Porcelain pääsi 11:nneksi, mikä on ihan hyvä saavutus yleensä nopeasti unholaan syöpyvien kykykisapärjääjien joukossa. Letters (2011) ylsi kakkoseksi ja on myynyt platinaa.
Paul Potts on myös kykykisatähti, joka sai ihmeellisesti The Greatest Hits -kokoelmansa peräti 21:nneksi. “Suurimmat hitit” on hyvin harhaanjohtava nimi, sillä Pottsilla ei ole yhtään top 75 -merkintää singlelistalta. Hänen kaksi studioalbumiansa ovat yltäneet sijoille 1 ja 5.
Linkin Parkin remix-albumi Recharged debytoi 12:ntena, Chas and Daven That’s What Happens 25:tenä ja Boy Georgen This Is What I Do 33:ntena. Georgelle saavutus on hyvä, sillä hänen edellisestä listamerkinnästään on peräti 18 vuotta eikä sooloura ylipäätään ole tuottanut 29. tilaa parempaa (Sold, 1987).
Mercury-palkinnon saanut James Blaken Overgrown (#8, 2013) palasi 23:nneksi. Lou Reedin menehtyminen näkyi listalla siten, että Transformer (#13, 1972) singahti 35:nneksi.

Ei kommentteja: