torstai 28. marraskuuta 2013

Listanimi: Daughtry

Chris Daughtry selviytyi American Idol -kisan finaaliin vuonna 2006 ja on siitä lähtien ollut yllättävänkin kestävä listamenestyjä, etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös paikoin muualla.

Hänen mukaansa nimetyn yhtyeen mukaan nimetty esikoisalbumi debytoi Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä syksyllä 2006 ja on myynyt yli neljä miljoonaa. Siltä lohkaistiin peräti neljä Hot 100 -listan top 20 -hittiä, joista kaksi, It’s Not Over (#4, 2006) ja Home (#5, 2007) ylsivät top teniin.

Kakkosalbumi Leave This Town (2008) pääsi niin ikään albumilistan kärkeen, mutta joutui tyytymään vain platinamyyntiin – hyvä saavutus toki sekin. Albumin kaikki kolme singleä olivat myös top 40 -hittejä .

Laskusuunta oli kuitenkin selviö ja kolmas levy Break the Spell (#8, 2010) ”rikkoi taian” ja myi enää alle puolet edeltäjänsäkään lukemista. Hittisingle Crawling Back to You ei sekään jaksanut 41. tilaa korkeammalle Hot 100 -laskennassa.

Uusi Baptized avasi juuri albumilistan sijalta kuusi, mutta toisaalta myi vielä kehnommin ensimmäisellä viikollaan kuin Break the Spell. Waiting for Superman -sinkku on toistaiseksi saavuttanut Hot 100 -listalla 70. tilan.

Kaikkiaan Daughtryllä on siis neljä top ten -albumia, joista kaksi ykköstä, ja yhteensä kahdeksan top 40 -hittiä. Ei hassummin kykykisa-artistille!

Britanniassa Daughtry on kerran päässyt albumilistan top 40:ään, esikoisellaan 13:nneksi vuonna 2007. Baptized aloitti ihan kivasti sijalta 42. Britannian singlelistalla bändin ainoa top 40 -merkintä on What About Now’n 11. tila vuodelta 2009. Tuolloin kappaletta käytettiin paljon kykykisojen tv-lähetyksissä.



tiistai 26. marraskuuta 2013

Swing kannattaa


Robbie Williams saavutti 11. Britannian albumilistan ykkösensä tasan 22 vuotta sen jälkeen, kun Take That teki listadebyyttinsä singlellä Promises (#38, 1991). Kuten listakatsauksessa tuli mainittua, 11 ykkösalbumia vie hänet tasoihin Elvis Presleyn kanssa eniten paaluja saavuttaneena sooloartistina. Jos laskemme Williamsin ykkösiin myös ne Take Thatin albumit, joilla hän laulaa, pääsemme 15 ykköseen.

Tuolla laskutavalla toki Paul McCartney on paljon edellä Williamsia, hänellä on The Beatlesin sekä Wingsin kanssa ja soolona yhteensä 22 ykköstä.

Kuutta Williamsin albumeista on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta, mikä on ylittämätön suoritus 1980-luvulta alkaen ja hän on lähes 15 miljoonan saldollaan ylivoimaisesti 2000-luvun eniten levyjä myynyt artisti Britanniassa (ja koko Euroopassa). Maailmanlaajuisesti sen tittelin taitaa viedä Eminem, sillä Williams on yhä perin tuntematon Yhdysvalloissa.

Swings Both Ways -albumia ostettiin viikossa 105 000 kpl. Sen henkistä edeltäjää Swing When You’re Winningiä (#1, 2001) on ostettu kaikkiaan 2,4 miljoonaa kappaletta.

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 48

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (2.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
3. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (5.) Avicii – Wake Me Up
5. (4.) Katy Perry – Roar
6. (7.) OneRepublic – Counting Stars
7. (9.) Imagine Dragons – Demons
8. (6.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
9. (10.) Lady Gaga – Applause
10. (15.) Pitbull featuring Kesha – Timber

Lorden Royals jaksoi vielä ainakin kahdeksannen viikon ykkösenä, vaikka Eminemin ja Rihannan The Monster oli viikon ostetuin single ja se kasvatti myös eniten radiosoittoaan.
Sijoituksia tarkastellen kärkipäässä on jälleen hiljaista. OneRepublicin Counting Stars ja Imagine Dragonsin Demons merkkauttivat omat parhaansa sijoilla 6 ja 7.
Pitbullin ja Keshan Timber nousi viisi sijaa kymmenenneksi. Se on Pitbullin yhdeksäs ja Keshan kymmenes top ten -hitti, molemmilla on myös ykkösiä, Pitbullilla yksi ja Keshalla kaksi. Passengerin Let Her Go etenee hitaammin, mutta määrätietoisesti kohti top teniä (12–11).
Katy Perryn Unconditionally eteni 21–16. Lady Gagan ja R. Kellyn Do What U Want singahti 48–18. Se on käynyt toistaiseksi 13:ntena.
The Neighbourhoodin Sweater Weather rynnisti väliin sijalle 17. Se on indiepopyhtyeen ensimmäinen top 20 -hitti. Myös YG:n ja kavereiden My Hitta (sensuroimattomana My Nigga) saavutti oman parhaansa (19).
Zedd ja Hayley Williams ovat tukevasti matkalla toista kertaa urallaan top 20 -tasolle, kun Stay the Night nousi 34–22. Rihannan What Now hyppäsi videon ilmestymisen ansiosta 80–39.
Bon Jovin Livin’ on a Prayer (#1, 1987) palasi 25:nneksi koripallofanin Youtube-videon yllättävän suosion vuoksi.
Leonard Cohenin Hallelujah on käynyt Hot 100 -listalla viidesti aina eri esittäjän tulkitsemana, mutta ei koskaan alkuperäisesityksenä. Tällä viikolla Matthew Schulerin The Voice -versio nappasi 40. tilan.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Lady Gaga – Artpop
2. (1.) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
3. (-) Various Artists – NOW 48
4. (3.) The Robertsons – Duck the Halls: A Robertson Family Christmas
5. (4.) Katy Perry – Prism
6. (6.) Kelly Clarkson – Wrapped in Red
7. (-) The Beatles – On Air: Live at the BBC Vol. 2
8. (-) Jhene Aiko – Sail Out (EP)
9. (7.) Drake – Nothing Was the Same
10. (8.) Lorde – Pure Heroine

Lady Gagan viisi ja puoli vuotta popmaailman huipulla on tuonut kaksi ykköstä ja kolme muuta top ten -albumia. Ne ykköset ovat Born This Way (2011) ja nyt julkaistu Artpop. Hänen ostetuin albuminsa on kuitenkin The Fame (#2, 2008).
Now-sarjan 48. osa debytoi kolmantena, myynnissä melko kaukana kärkikaksikon takana. Sarjan tahti on kuitenkin hämmästyttävän vakaa: kaikki 48 osaa ovat päässeet top teniin ja yleensä kärkiviisikkoon.
The Beatlesin On Air: Live at the BBC Vol. 2 debytoi seitsemäntenä ja on bändin 31. top ten -levy. Hip hop -artisti Jhene Aikon ensimmäinen ison levy-yhtiön julkaisema EP Sail Out nappasi kahdeksannen tilan.
Kellie Picklerin neljäs albumi The Woman I Am debytoi sijalla 19. Hänen kolme ensimmäistä levyään ylsivät kaikki top teniin.
The Killersin Direct Hits -kokoelma ilmaantui 20:nneksi. Se on joko pettymys tai tyydyttävä tulos, katsantokannasta riippuen. Jos vertaa heidän studiolevyjensä sijoituksiin, se on heikko, mutta toisaalta kokoelmien kauppaaminen Yhdysvalloissa on ollut aina haasteellista, etenkin rock-yhtyeille.
Mary J. Bligen melko hitaasti käynnistynyt A Mary Christmas loikkasi toistaiseksi parhaalle sijalleen 22:nneksi. Vince Guaraldi Trion A Charlie Brown Christmas -klassikko (1965) palasi totutusti mukaan, mutta 25. tila on sille jopa erityisen hyvä tähän aikaan vuodesta.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) Lily Allen – Somewhere Only We Know
2. (-) Bastille – Of the Night
3. (-) Gary Barlow – Let Me Go
4. (3.) Ellie Goulding – How Long Will I Love You
5. (4.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
6. (1.) Martin Garrix – Animals
7. (6.) Storm Queen – Look Right Through
8. (5.) Little Mix – Move
9. (-) Lily Allen – Hard Out Here
10. (8.) One Direction – Story of My Life

Lily Allenin Somewhere Only We Know onnistui tekemään saman tempun kuin Gabrielle Aplinin The Power of Love viime vuonna eli viemään John Lewis -mainosbiisin brittilistan kärkeen. Se on Allenin kolmas ykkönen, kappaleen alkuperäisesittäjällä Keanella paaluja ei vielä olekaan.
Allenin uusi biisi, varsinaista paluualbumia ennakoiva Hard Out Here sen sijaan aloitti melko hitaasti sijalta yhdeksän. Ehkä mainoshitti vei siltä huomiota. Silti se on laulajattaren yhdeksäs top ten -single.
Bastillellakaan ei ole vielä ykköstä, mut nyt on kahdesti liipannut läheltä: versio Coronan The Rhythm of the Nightista (#2, 1994) pääsi kakkoseksi, aivan kuten Pompeii keväällä. Of the Nightissa kuullaan myös pätkä Snapin klassikosta Rhythm Is a Dancer (#1, 1992).
Take That -väellä menee lujaa brittilistoilla, vaikka yhtye itse julkaisee uutta musiikkia harvakseltaan. Gary Barlow’n uusi soolosingle Let Me Go nappasi kolmannen sijan. Hän on päässyt ykköseksi kolmesti, kaksi kertaa 1990-luvulla ja toissa vuonna The Commonwealth Bandin kanssa kappaleella Sing.
Rudimentalin ja Emeli Sandén Free eteni 39–26. Aviciin uusi hitti Hey Brother tupsahti ensimmäistä kertaa top 40:ään (27) ja Awolnationin Sail saavutti oman parhaansa (31).
R. Kelly palasi viime viikolla pitkästä aikaa brittilistalle Lady Gagan kanssa. Tällä viikolla Do What U Want putosi 16:nneksi, mutta Kelly on mukana myös Justin Bieberin uudella kappaleella PYD, joka debytoi 30:ntena.
Boyzonen paluusingle Love Will Save the Day raahautui 39:nneksi. He saavuttivat 1990-luvulla kuusi ykköstä, kolmessa kahden erässä, sekä yhteensä peräti 18 top ten -singleä.
Moni vanhempi hitti nousi uudelta Now-kokoelmalta napattujen latausten ansiosta. Koko levyä ostettiin viikossa pitkälti yli 200 000 kpl.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Robbie Williams – Swings Both Ways
2. (2.) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
3. (-) Jake Bugg – Shangri La
4. (3.) Celine Dion – Loved Me Back to Life
5. (5.) Elvis Presley – The Nation’s Favourite Elvis Songs
6. (-) JLS – Goodbye: The Greatest Hits
7. (11.) André Rieu and Johann Strauss Orchestra – Music of the Night
8. (4.) Little Mix – Salute
9. (1.) Lady Gaga – Artpop
10. (9.) James Arthur – James Arthur

Robbie Williams on eräs kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista Britannian albumilistalla, sillä koko listahistorian (vuodesta 1956 alkaen) tuhannes ykkönen Swings Both Ways on Williamsin itsensä 11. paalu, mikä sivuaa Elviksen saavutusta. Megatähden ainoa ykkössijaa vaille jäänyt studioalbumi on Reality Killed the Video Star (#2, 2009), joka joutui katselemaan JLS:n esikoisen (ks. pari kappaletta alemmas) kantapäitä. Sitäkin on silti ostettu triplaplatinan verran. Kaikkiaan Williams on myynyt lähes 19 miljoonaa albumia pelkästään Britanniassa.
Ihan ensimmäisenkin listaykkösen nimessä oli sana swing, sillä tuo titteli meni Frank Sinatran Songs for Swingin’ Loversille. Sinatra on ollut myös Williamsin uuden levyn innoittaja, mutta swing-maailma tuli menestyksekkäästi tutuksi jo Swing When You’re Winningillä (#1, 2001).
Virallinen luettelo albumilistan ykkösistä löytyy täältä.
Jake Buggin toinen albumi Shangri La debytoi yllättäen vasta kolmantena Eminemin takana. Viimevuotinen nimetön esikoinen (#1, 2012) on myynyt kohta tuplaplatinaa.
JLS:n lyhyen, mutta menestyksekkään uran niputtava Goodbye-jäähyväiskokoelma aloitti sijalta kuusi. Heidän uusi Billion Lights -singlensä pääsi tahollaan 19:nneksi. Bändillä on nyt viisi top ten -albumia, joista mainittu esikoinen ylsi siis ykköseksi.
Lady Gagan Artpop sukelsi kärjestä yhdeksänneksi. Seuraavaksi korkeinta uutuutta saadaan hakea melko kaukaa. Televisiosta tutun kuoromiehen Gareth Malonen Voices debytoi 23:ntena. Hänen Military Wivesin kanssa tekemänsä Wherever You Are -kappale ylsi singlelistan jouluykköseksi kaksi vuotta sitten. Voices on kuitenkin miehen ensimmäinen omissa nimissään julkaisema albumi.
Gabriellen juhlakokoelma Now and Always: 20 Years of Dreaming pääsi sijalle 38.
Michael Bublén ja Rod Stewartin joululevyt keikkuvat tänäkin vuonna korkealla. Bublén Christmas (#1, 2011) nousi 37–14 ja Stewartin Merry Christmas Baby (#2, 2012) 22–20.

torstai 21. marraskuuta 2013

Listaklassikko: Vanilla Ice – Ice Ice Baby (1990)

Robert Van Winkle eli Vanilla Ice on tyypillinen yhden hitin ihmeeksi mielletty artisti, jolla on kuitenkin viisi brittilistan top 40 -merkintää. Se ensimmäinen niistä oli niin iso hitti, että jätti muut väkisinkin varjoonsa. Ice Ice Baby vietti neljä viikkoa brittilistan kärjessä loppusyksystä 1990.

Vanilla Ice sai heti perään toisenkin top ten -singlen kappaleesta Play That Funky Music (#10, 1991). Sen jälkeen vauhti kuitenkin hyytyi nopeasti top 40 -tasolle. Esikoisalbumi To the Extreme (#4, 1990) myi silti platinaa.

Ice Ice Babyssä käytetään niin ikään ykkösenä keikkuneen Queenin Under Pressuren (1981) bassokuviota. Molemmat palasivat tavallaan listakakkoseksi yhtä aikaa Jedwardin esittämänä vuonna 2010 – Under Pressure (Ice Ice Baby) -kappaleelle oli kreditoitu myös Vanilla Ice.



tiistai 19. marraskuuta 2013

Nuoriso tanssittaa

Listakatsausta kirjoittaessa jäi uutuustulvassa huomioimatta, että toukokuussa 17 vuotta täyttänyt Martin Garrix on nuorin miespuolinen sooloartisti brittilistan kärjessä yli neljäänkymmeneen vuoteen ja nuorin koskaan itse oman hittinsä kirjoittanut ja tuottanut artisti ylipäätään.

Tilastoista löytyy vain kolme häntä nuorempaa ykköspaikan saavuttanutta miestä (tai poikaa): Little Jimmy Osmond (9-vuotias), hänen veljensä Donny (14) sekä Paul Anka (kuukautta vaille 16 vuotta).

Animalsia ostettiin 105 800 kpl, melko lailla yhtä paljon kuin edellistä ykköstä Storm Queenin Look Right Through’ta. Tuo noin sata tuhatta on osoittautunut tänä vuonna aika normaaliksi myyntimääräksi. Sen sijaan kakkosena debytoinutta Lily Allenin Somewhere Only We Know’ta ostettiin enemmän kuin kakkosia yleensä, yli 94 000 kpl. Ensi viikolla Allenilla on kaksi singleä top tenissä ja tuolla Keane-coverilla hyvä sauma jopa kärkeen.

Lady Gagan johtamalla albumilistalla meno vertyi niin paljon, että yli 20 000 kpl myynyt The Beatles -julkaisu On Air: Live at the BBC Vol . 2 jäi peräti 12:nneksi. Tuolla myyntimäärällä olisi monta kertaa tänä vuonna debytoitu kärjessäkin.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 47

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (3.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
3. (2.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (4.) Katy Perry – Roar
5. (5.) Avicii – Wake Me Up
6. (7.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
7. (9.) OneRepublic – Counting Stars
8. (-) Lady Gaga – Dope
9. (8.) Imagine Dragons – Demons
10. (10.) Lady Gaga – Applause

Lorden Royals keikkuu Hot 100 -listan kärjessä seitsemättä viikkoa. Sillä on kuitenkin vielä matkaa vuoden pitkäikäisimmän ykkösen titteliin, sillä Blurred Lines saavutti 12 kierrosta kärjessä, ja Eminemin The Monster on muodostumassa kovaksi uhkaajaksi.
OneRepublicin Counting Stars eteni jo seitsemänneksi ja on bändin uran toiseksi suurin hitti. Kuten monesti on tullut todettua, Apologize (2007) ylsi kakkoseksi.
Lady Gagan Dope debytoi kahdeksantena, kiitos hurjasti klikatun Youtube Awards -esityksen. Se on Gagan 13. top ten -merkintä viiden ja puolen vuoden sisään, mutta tuskin viettää Hot 100 -listalla kovin pitkään, ellei saa virallisen singlen statusta myöhemmin.
Pitbullin ja Keshan Timber loikkasi 20-15 ja Katy Perryn Unconditionally 25–21. Keith Urbanin ja Miranda Lambertin We Were Us -duetto sai CMA-näkyvyyttä ja hyppäsi 55–26, joka on Lambertin uran toiseksi korkein sijoitus. Hänen aviomiehensä Blake Sheltonin Mine Would Be You eteni 38–28. Taylor Swift esitti gaalassa Red-kappaleen (#6, 2012) ja se nousi 76–32.
A Great Big Worldin ensimmäinen single Say Something on saanut tukea Christina Aguileralta sekä The Voice -esityksestä ja se debytoi 16:ntena. Zeddin ja Hayley Williamsin Stay the Night hyppäsi 51–34. Zeddille top 40 -merkintä on uran toinen, Williamsille sooloartistina myös.
Macklemore ja Ryan Lewis saivat neljännen top 40 -hittinsä White Wallsin edettyä 49–39.
Beyoncén seitsemän vuoden takainen Get Me Bodied palasi sijalle 46 – kiitos viraalihitiksi nousseen Youtube-videon, jossa biisi soi taustalla. Britney Spearsin Perfume ei jaksanut toistaiseksi kuin 76:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
2. (-) Celine Dion – Loved Me Back to Life
3. (4.) The Robertsons – Duck the Halls: A Robertson Family Christmas
4. (2.) Katy Perry – Prism
5. (-) Avril Lavigne – Avril Lavigne
6. (3.) Kelly Clarkson – Wrapped in Red
7. (5.) Drake – Nothing Was the Same
8. (8.) Lorde – Pure Heroine
9. (1.) Arcade Fire – Reflektor
10. (-) Pentatonix – PTX: Vol. 2

Eminem saavutti helposti seitsemännen ykkösensä albumilistalla. Seitsemän kuulostaa paljolta – ja onkin, kun kyseessä on vain hieman toista vuosikymmentä pinnalla ollut artisti, joka julkaisee levyjä säästeliäästi – mutta vielä enemmän kerrottavaa riittää hänen mahtavista myyntiluvuistaan. Jopa 13 ykköstä urallaan saavuttanut Jay Z voi nykyisin vain uneksia Eminemin myynneistä.
Peräti kahta Eminemin levyistä on ostettu yli 10 miljoonaa kappaletta ja kaikki ovat myyneet vähintään tuplaplatinaa. Hän on 2000-luvun eniten levyjä myynyt artisti. Myös ensimmäinen The Marshall Mathers LP (#1, 2000) meni tällä viikolla hienosti kaupaksi (140–30).
Loved Me Back to Life on Celine Dionin ensimmäinen englanninkielinen levy kuuteen vuoteen ja vaikka sitä ostettiin melko keskinkertaisesti 77 000 kpl, on kakkossija toki mainio. Dionilla on nyt 12 top ten -merkintää, joista neljä ykköstä – viimeisimpänä A New Day Has Come (2002).
Avril Lavigne aloitti uransa tuolloin 11 vuotta sitten. Nyt hänen nimetön viides albuminsa debytoi viidentenä. Lavignella on studiolevyjen osalta pelkästään top ten -albumeita ja kaksi ykköstä: Under My Skin (2004) sekä The Best Damn Thing (2007).
Pentatonixin kakkosalbumi PTX Vol. 2 debytoi kymmenentenä ollen a cappella -ryhmän ensimmäinen top ten -lätty. The Wantedin Word of Mouth pääsi siedettävästi 17:nneksi. Nimetön esikois-EP ylsi seitsemänneksi.
Il Divon tuorein A Musical Affair debytoi 19:ntenä ja James Bluntin Moon Landing sijalla 20. M.I.A.:n Matangi jäi 23:nneksi, joka sekin on toki hurjasti parempi kuin brittilistan 64. tila.
CMA-bileissä parhaaksi uudeksi artistiksi valitun Kacey Musgravesin Same Trailer Different Park (#2, 2013) palasi 22:nneksi. CMA-näkyvyydestä nautti myös Blake Sheltonin Based on a True Story (#3, 2013), joka rynni 39–14.
Michael Bublén sesonkituote Christmas (#1, 2011) loikkasi 116–34.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Martin Garrix – Animals
2. (-) Lily Allen – Somewhere Only We Know
3. (-) Ellie Goulding – How Long Will I Love You
4. (2.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
5. (3.) Little Mix – Move
6. (1.) Storm Queen – Look Right Through
7. (4.) Lorde – Royals
8. (5.) One Direction – Story of My Life
9. (-) Lady Gaga featuring R. Kelly – Do What U Want
10. (-) Robbie Williams – Go Gentle

Hollantilaiset ovat viime aikoina valloittaneet brittilistaa ryminällä. Teini-ikäinen dj Martijn Garritsen eli Martin Garrix on jo kolmas hollantilainen listakärjessä pelkästään tänä vuonna ja lisäksi top ten -singlejä on saalistanut useampikin.
Garrixin ensimmäinen hitti Animals löi niukasti Lily Allenin Keane-coverin Somewhere Only We Know’n, jota käytetään John Lewisin joulumainoksessa. Allenille kakkossija on uran kahdeksas top ten -saavutus. Ykkösiä on toistaiseksi kaksi, Smile (2006) ja The Fear (2008). Alkuperäinen Somewhere Only We Know ylsi kolmanneksi vuonna 2004 ja palasi nyt sijalle 26. Allenin uusi oma biisi Hard Out Here debytoi ensi sunnuntain listalla.
Viimevuotinen John Lewis -mainosbiisi, Gabrielle Aplinin esittämä The Power of Love, ylsi ihan kärkeen asti.
Ellie Gouldingin Children in Need -hyväntekeväisyyssingle How Long Will I Love You täydensi kokonaan uuden kärkikolmikon. Se on Gouldingin kuudes top ten -hitti ja seuraa diskografiassa hänen toistaiseksi ainoaa ykköstään, Burnia.
Lady Gagan ja R. Kellyn Do What U Want on keikkunut iTunesin top kympin liepeillä jo muutaman viikon, mutta se päästettiin listalle vasta nyt, kun Artpop-albumi ilmestyi. Biisi aloitti sijalta yhdeksän ja on Gagan 11. ja Kellyn 15. top ten -single. Kellyn edellisestä top ten -vierailusta ehtikin kulua yhdeksän vuotta. Melko unohdettu Ja Rulen ja Ashantin kanssa esitetty Wonderful ylsi peräti ykköseksi syksyllä 2004.
Robbie Williamsin uutta swing-levyä enteilevä Go Gentle debytoi kymmenentenä. Williams sai vielä viime vuonna ykkösenkin hitistään Candy ja kävi kesällä viidentenä Dizzee Rascalin kanssa. Top ten -vierailuja on nyt peräti 32, ja pisin yhtämittainen putki kesti 21 sinkun verran vuosina 1997–2005. Huikeaa.
Lapsiryhmä The Poppy Girls debytoi sijalla 13 esikoissinglellään The Call (No Need to Say Goodbye). Viiden tytön muodostaman porukan kaikkien jäsenten isät ovat olleet Britannian armeijan palveluksessa ja musiikin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.
Celine Dion esiintyi X Factorissa, mikä siivitti Loved Me Back to Life -singlen peräti 75–14. Sijoitus on Dionille mielettömän hyvä, sillä hänen viimeisimmästä top ten -hitistään A New Day Has Come (#7, 2002) on pitkälti yli 11 vuotta. Edellisen englanninkielisen popalbumin Taking Chancesin (#5, 2007) nimikappale ylsi aikoinaan sijalle 40.
Kokoelman julkaisseen The Killersin Shot at the Night pääsi ihan kivasti 23:nneksi. Heillä on toki neljä top ten -käyntiäkin, mutta esimerkiksi edellisen Battle Born -albumin (#1, 2012) maistiainen Runaways joutui tyytymään 18. tilaan.
Rizzle Kicksin Skip to the Good Bit jatkoi määrätietoista nousuaan jo sijalle 16. Justin Bieberin All Bad piipahtiaa sijalla 34. Rudimentalin ja Emeli Sandén Free nousi viisi sijaa 39:nneksi. Dizzee Rascalin ja Teddy Skyn Love This Town eteni ensimmäistä kertaa top 40:ään (52–40).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Lady Gaga – Artpop
2. (1.) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
3. (-) Celine Dion – Loved Me Back to Life
4. (-) Little Mix – Salute
5. (7.) Elvis Presley – The Nation’s Favourite Elvis Songs
6. (-) The Killers – Direct Hits
7. (-) Cliff Richard – The Fabulous Rock ‘n’ Roll Songbook
8. (-) Alfie Boe – Trust
9. (2.) James Arthur – James Arthur
10. (-) Keane – The Best of

Lady Gaga ja Celine Dion ovat näkyvissä rooleissa myös albumilistalla. Gagan Artpop debytoi selvästi kärjessä ja Dionin Loved Me Back to Life kolmantena. Gagalle ykköstila on uran kolmas (kolmesta studioalbumista, kun The Fame Monster -ep (2009) laskettiin mukaan The Famen myynteihin) ja top ten -käyntejä on nyt neljä.
Dionin menestys on ollut komeaa, vaikka hänen viimeisimmästä ykkösestään onkin jo 11 vuotta. Top ten -paikka on uran kymmenes ja ykkösiä löytyy viisi.
Little Mixin toinen albumi Salute debytoi neljäntenä. DNA-esikoinen (2012) ylsi kolmanneksi. Hieman toisessa vaiheessa uraansa on Cliff Richard, jolle The Fabulous Rock and Roll Songbookin seitsemäs sija on jo 38. top ten -merkintä omissa nimissään ja bändien kanssa on tullut ainakin neljä lisää. Mies on tehtaillut hittilevyjä kuudella vuosikymmenellä.
The Killersin hittikokoelma Direct Hits pääsi toistaiseksi sijalle kuusi ja on bändin kuudes top ten -albumi. Kaikki neljä studioalbumia ovat yltäneet kärkeen asti, joten seuraavalla on paineita.
Viihdetenori Alfie Boella ei puolestaan ole vielä yhtään ykköstä, mutta Trust (8) on miehelle jo neljäs top ten -lätty.
Keanen ensimmäinen kokoelma The Best of debytoi kymmenentenä. Heidän kaikki viisi studioalbumiaan ovat aloittaneet paalupaikalta, mutta kokoelmalla on kärkeen tuskin asiaa, vaikka Lily Allenin cover-levytyksen suosiosta ei ole ainakaan haittaa.
The Beatlesin On Air: Live at the BBC Vol. 2 aloitti ehkä odotettua vaisummin sijalta 12.
Aikuisemmille viihdemusiikin ystäville löytyy Richardin ja Boen lisäksi myös muita vanhoja tuttuja. Irlantilainen Daniel O’Donnell tulee joka vuosi mukaan top 20:een yhtä varmasti kuin syksyn ensimmäinen räntäsade. A Picture of You (16) on hänen kolmaskymmenes top 40 -albuminsa.
1990-luvun lopulta levyttäneellä Russell Watsonilla on hieman vähemmän menestysalbumeita, mutta Only One Manin (17) myötä jo 13 top 20 -levyä, joista top teniin on päässyt kuusi.

torstai 14. marraskuuta 2013

Listanimi: Tinie Tempah

Brittitähti Tinie Tempah, eli siviilissä Patrick Ogokwu, tuntuu olleen pinnalla jo useita vuosia, mutta hän on julkaissut vasta kaksi albumia. Siihen nähden brittilistameriitit ovat mainioita: top ten -singlejä on peräti kymmenen.

Tempah aloitti räppäämisen jo 2005, mutta levytyssopimus EMI:n kanssa irtosi pitkän työn ja lukuisten mixtapejen jälkeen 2009. Hänen esikoissinglensä Pass Out ilmestyi helmikuussa 2010 ja oli välitön megahitti yltäen brittilistan kärkeen ja myyden platinaa. Sen tuotti Labrinth, joka sai toiselle singlelle Frisky (#2, 2010) myös esittäjäkrediitin.

Tempahin esikoisalbumi Disc-overy ilmestyi syksyllä 2010 ja se debytoi albumilistan ykkösenä myyden lopulta triplaplatinaa. Levyltä lohkaistiin peräti kahdeksan brittilistan top 40 -singleä, joista miehen toiseksi ykköseksi äityi Suomessakin hitiksi kehittynyt Written in the Stars.

Kakkosalbumi Demonstration ilmestyi viime viikolla ja debytoi albumilistan kolmantena. Levyjen välillä Tempah vieraili Labrinthin omalla jättihitillä Earthquake (#2, 2011), Calvin Harrisin Drinking from the Bottlella (#5, 2012) sekä Rita Oran R.I.P.:llä (#1, 2012), josta tuli Tempahin uran kolmas brittiykkönen. Demonstration-levyn kaksi virallista lohkaisua Trampoline ja Children of the Sun ovat toistaiseksi saavuttaneet sijat kolme ja kuusi.

Yhdysvalloissa Tempahin hittidiskografia on paljon lyhyempi, mutta sielläkin Written in the Stars innostui Hot 100 -listan sijalle 12 asti. Hänen toinen Hot 100 -merkintänsä on Wiz Khalifan tähdittämä Till I’m Gone (#90, 2011). Disc-overy  pääsi albumilistan 21:nneksi.


maanantai 11. marraskuuta 2013

Konkarien ongelmia ja ratkaisuja

Brittilistoilla on nähty viime viikkoina yllättäviä alisuoriutumisia, ennen kaikkea albumipuolella. Stingin The Last Ship (#14, 2013) katosi top 75:stä kahden viikon jälkeen, Paul McCartneyn New (#3, 2013) on neljännellä viikollaan aivan listan hännillä, Linkin Parkin remix-albumi Recharged putosi toisella listaviikollaan 12–67 eikä Justin Timberlaken The 20/20 Experiencen toinen osa (#2, 2013) ole siedettävän debyyttinsä jälkeen liikkunut juuri mihinkään.

Tällä viikolla M.I.A.:n Matangi debytoi todella heikosti sijalla 64. M.I.A. ei ole koskaan ollut top ten -artisti, mutta Maya (2011) ylsi sentään sijalle 21 ja hän vieraili Madonnan tuoreimmalla albumilla.

Muutamalla konkarilla on kuitenkin mennyt ihan kivasti singlelistalla. Cherin I Hope You Find It ylsi muutama viikko sitten 25:nneksi, Pet Shop Boys sai ensimmäisen top 75 -merkinnän Electric-albumin sinkuista Thursdayn sinniteltyä 61:nneksi ja Celine Dionin Loved Me Back to Life on matkalla ensi viikolla jopa top 20:een, kiitos X Factor -esiintymisen.

Lähiaikoina oma kiinnostava lukunsa on nerokkaasti markkinoitu Keanen kokoelma. Lily Allen esittää John Lewisin joulumainoksessa Somewhere Only We Know’n, minkä ansiosta alkuperäinenkin (#3, 2004) on palaamassa listoille. Allenin versio yltänee jopa tuota kolmostilaa ylemmäs, sen tie on auki ihan kärkeen asti.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 46

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
3. (-) Eminem featuring Rihanna – The Monster
4. (2.) Katy Perry – Roar
5. (4.) Avicii – Wake Me Up
6. (-) One Direction – Story of My Life
7. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
8. (9.) Imagine Dragons – Demons
9. (8.) OneRepublic – Counting Stars
10. (7.) Lady Gaga – Applause

Royals jatkaa Hot 100 -listan kärjessä kuudetta viikkoa ollen yhä myös radiolistan ykkönen. Myyntilistalla se joutui antautumaan kahdelle uutuudelle: Eminemin ja Rihannan The Monsterille että One Directionin Story of My Lifelle. The Monster debytoi Hot 100 -listan kolmantena, eli samalla sijalla kuin Berzerk pari kuukautta sitten, ja Story of My Life kuudentena.
Eminemillä on peräti neljä kappaletta top 20:ssa, kun Berzerk nousi 15:nneksi, Survival hyppäsi toistaiseksi parhaalle sijalleen 16:nneksi ja Rap God (#7, 2013) eteni neljä porrasta 17:nneksi.
One Directionille Story of My Life on uran neljäs top ten -hitti. Imagine Dragonsin Demons nousi pykälän kahdeksanneksi, Passengerin Let Her Go 17–12 sekä Pitbullin ja Keshan Timber 35–20.
The Neighbourhood sai ensimmäisen top 40 -hittinsä Sweater Weatherin noustua 42–33. Justin Timberlaken TKO:kin pääsi viimein top 40:ään (53–37), mutta sen yltäminen merkittävästi korkeammalle on työn ja tuskan takana. Jason Derülon Marry Me eteni 52–40.
Lady Gagan Venus debytoi sijalla 32 ja Justin Bieberin Recovery 41:ntenä. Michael Jacksonin Thrilleriä (#4, 1983) ostettiin ja kuunneltiin halloweenin aikaan niin ahkerasti, että se palasi 42:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Arcade Fire – Reflektor
2. (1.) Katy Perry – Prism
3. (-) Kelly Clarkson – Wrapped in Red
4. (-) The Robertsons – Duck the Halls: A Robertson Family Christmas
5. (3.) Drake – Nothing Was the Same
6. (-) Thomas Rhett – It Goes Like This
7. (-) Toby Keith – Drinks After Work
8. (5.) Lorde – Pure Heroine
9. (4.) Miley Cyrus – Bangerz
10. (-) Linkin Park – Recharged

Kanadalaisyhtye Arcade Fire saavutti kahdella edellisellä albumillaan sijat 2 ja 1, joten Reflektorin paalupaikka oli hyvin odotettu. Sitä ostettiin 140 000 kpl, joka on hieman vähemmän kuin The Suburbsin (#1, 2010) avaus. Funeral-esikoinen (2004) ei koskaan ole yltänyt top sataan, mutta sekin on sertifioitu kultalevyksi.
Kelly Clarksonin Wrapped in Redistä odotetaan tämän joulun suurinta joululevysukseeta ja kolmas sija on erinomainen aloitus. Clarksonilla on kasassa jo upea sijoitusrivi: 1, 3, 2, 1, 2 ja 3. Kaikki hänen studioalbuminsa ovat myyneet vähintään 850 000 kpl, joten hän on kiistatta suurin American Idolista ponnistanut tähti Carrie Underwoodin ohella.
Toinen joululevy tulee Duck Dynasty -tv-sarjan The Robertsonsilta. Duck the Halls: A Robertson Family Christmas debytoi hienosti neljäntenä.
Kantrilaulaja Thomas Rhettin ensimmäinen täyspitkä albumi It Goes Like This ilmestyi kuudenneksi. Sen nimikappale on ollut iso kantrihitti ja yltänyt Hot 100 -listallakin sijalle 25.
Toby Keithiltä ilmestyi albumi myös tasan vuosi sitten – se saavutti kuudennen tilan. Nyt Drinks After Work debytoi seitsemäntenä. Keithillä on peräti 12 perättäistä top ten -studioalbumia, joista neljä ykköstä.
Linkin Parkin remix-albumi Recharged jäi Britanniassa 12:nneksi, mutta Yhdysvalloista irtosi sentään kymmenes tila. Bändillä on nyt kahdeksan top ten -merkintää, mutta Recharged on ensimmäinen Linkin Park -studio- tai remix-albumi, joka sijoittuu huonommin kuin kakkoseksi.
Grammy-palkitun Robert Glasper Experimentin Black Radio 2 debytoi 16:ntena, joka on Glasperin uran paras. Susan Boyle ei jaksa enää kiinnostaa kovinkaan paljoa, sillä Home for Christmas jäi (toistaiseksi) sijalle 19. Hieman toisenlainen julkaisu on ensimmäistä kertaa top 20:een päässeen Protest the Heron Volition (20).
Youtube-sensaatio Lindsey Stirlingin viimevuotinen esikoinen lensi ensimmäistä kertaa top 40:ään (189–23) ja Passengerin All the Little Lights viimein elpyi kohti kärkeä: 80–28.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Storm Queen – Look Right Through
2. (1.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
3. (-) Little Mix – Move
4. (2.) Lorde – Royals
5. (4.) One Direction – Story of My Life
6. (5.) OneRepublic – Counting Stars
7. (-) Britney Spears – Work Bitch
8. (6.) Tinie Tempah featuring John Martin – Children of the Sun
9. (3.) Fatboy Slim, Riva Starr and Beardyman – Eat Sleep Rave Repeat
10. (9.) James Arthur – You’re Nobody ’til Somebody Loves You

Hyvin 1990-luvun loppupuolelta kuulostavat tanssihitit ovat menestyneet brittilistalla tänä vuonna mainiosti ja nyt Storm Queen -nimisen projektin Look Right Through kaappasi singlelistan paalupaikan. Biisin myydyin versio on MK Remix.
X Factorissa aikoinaan kootun Little Mixin uusi single Move debytoi kolmantena ollen ryhmän neljäs top ten -merkintä. Ykkösiä on kaksi, Cannonball (2011) ja Wings (2012).
Britney Spears ei ole sooloartistina enää takuuvarma ykkösnimi kovinkaan monella listalla, mutta Work Bitch aloitti kivasti seitsemänneltä sijalta ottaen huomioon, että se on ollut kuunneltavissa ja katseltavissa jo pari kuukautta. Tähden top ten -tili on huima: 23 kappaletta, joista kuusi ykköstä – viimeisin Scream and Shout alkuvuodesta.
Ed Sheeranin Hobbit-leffasingle I See Fire debytoi 13:ntena ja Katy B:n 5 AM 14:ntenä. Molemmilla on useita top ten -visiittejäkin, Sheeranilla kuusi ja Katy B:llä kolme.
Rizzle Kicksin Skip to the Good Bit jatkoi vakaata nousuaan sijalle 20. Taylor Swift ja Gary Lightbody esittivät televisiossa The Last Time -kappaleen Swiftin Red-albumilta ja se pääsi 25:nneksi. Justin Bieberin Bad Day debytoi 31:ntena.
Eminemin syksyn mittaan julkaistut lohkaisut ovat albumin ilmestymisen myötä taas tilastokelpoisia ja palasivat mukaan seuraavasti: Berzerk 30:nneksi ja Survival 34:nneksi.
Awolnationin Sail nousi viimein myös Britannian singlelistan top 40:ään (49–39). Biisi ilmestyi jo yli kaksi vuotta sitten.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
2. (-) James Arthur – James Arthur
3. (-) Tinie Tempah – Demonstration
4. (-) André Rieu and Johann Strauss Orchestra – Music of the Night
5. (-) The Overtones – Saturday Night at the Movies
6. (-) Shane Filan – You and Me
7. (-) Elvis Presley – The Nation’s Favourite Elvis Songs
8. (3.) James Blunt – Moon Landing
9. (-) The Wanted – Word of Mouth
10. (2.) Katy Perry – Prism

Eminemin ykkösputki Britannian albumilistalla on vakuuttava: paaluja on nyt seitsemän putkeen, jos emme laske 8 Mile -soundtrackia (2002) sekä eri esittäjien Re-Up-kokoelmaa (2006). The Marshall Mathers LP 2 -albumia ostettiin 143 000 kpl. The Beatles ylsi myös seitsemän putkeen.
Muutenkin kärkeen tulvi kovia nimiä – jopa ennätyksellisen monta eli koko kärkiseitsikko koostuu uutuuksista. X Factor -voittaja James Arthurin esikoinen aloitti selvästi kakkospaikalta perässään Tinie Tempahin ja André Rieun uudet levyt. Tempahin esikoisalbumi Disc-overy (2011) ylsi ykköseksi ja Rieun viimevuotinen Magic of the Movies kakkoseksi. Viulisti-Rieu on saavuttanut kolmessa vuodessa jo viisi top ten -merkintää, mutta ei yhtään ykköstä – vielä.
Westlifesta tutun Shane Filanin ensimmäinen sooloalbumi You and Me debytoi kuudentena ja The Overtonesin Saturday Night at the Movies viidentenä, joka on ryhmälle kolmas top ten -sijoitus.
Seitsemäs uutuus top 7:ssä on paikallinen Elvis-kokoelma. Poikabändi The Wantedin tähti on hieman laskusuunnassa, mutta kolmosalbumi Word of Mouth ylsi silti näinkin kilpaillulla viikolla top teniin yhdeksänneksi. Kaksi edellistä levyä nappasivat sijat 4 ja 5.
Avril Lavignen suunta on vielä jyrkemmin alaspäin, sillä nimetön viides albumi jaksoi vain 14:nneksi. Kanadalaistähti aloitti uransa kolmella ykkösellä vuosina 2002–2007, mutta toissavuotinen Goodbye Lullaby ei päässyt enää yhdeksättä tilaa ylemmäs ja nyt siis jäätiin jo top tenin ulkopuolelle.
Lavigne pitää yhtä Chad Kroegerin kanssa ja Nickelbackin kokoelma debytoi sopivasti 15:ntenä. Kokoelmaa pukkaa myös Bob Dylanilta, jonka The Very Best of aloitti sijalta 16.
Midlaken edellinen levy The Courage of Others (2011) pääsi 18:nneksi, mihin nähden Antiphonin 39. tila on kesyhkö.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Listaklassikko: Lauryn Hill – Doo Wop (That Thing) [1998]


Fugees ei Hot 100 -listaa tarkasteltuna ollut mikään 1990-luvun puolivälin mega-artisti, mutta Hot 100 -lista hämää: Killing Me Softlyä ja Ready or Notia ei julkaistu myyntisingleinä, joten ne eivät päässeet sille listalle lainkaan. The Score -albumia (#1, 1996) on myyty yli kuusi miljoonaa kappaletta.

Niinpä Lauryn Hillin sooloura oli valmiiksi iso tapaus ja The Miseducation of Lauryn Hill -albumista (#1, 1998) tuli vielä The Scoreakin suurempi menestys. Siltä lohkaistiin viisi singleä, joista kolmas, Doo Wop (That Thing), debytoi Hot 100 -listan kärjessä marraskuussa 1998. Debytoi siksi, että vielä parin viikon ajan listalle pääsy edellytti myyntisingleä ja hyvä myynti ynnättynä loistavaan radiosoittoon vei biisin kertaheitolla kärkeen. 

Doo Wop piti ykkösijaa kaksi viikkoa. Se on Lauryn Hillin ainoa top ten -hitti, mutta samalta levyltä vielä Ex-Factor (#21, 1999) ja Everything Is Everything (#35, 1999) ylsivät top 40:ään – tuolloin vain radiosoitosta pisteitä saaneet biisitkin otettiin jo Hot 100 -laskentaan mukaan.

Ja mitä tapahtui Hillin soolouralla sen jälkeen, on toinen tarina.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Ajetaan me tandemilla

Halloweenin kunniaksi The Monster -singlellä brittiykköseksi heilahtaneet Eminem ja Rihanna ovat pelottava kaksikko. Kuten katsauksessa kirjoitin, The Monster on molemmille kahdeksas brittiykkönen ja sattumoisin myös 25. top ten -single. Rihanna on saavuttanut ykkösen nyt seitsemänä kalenterivuonna putkeen ja Eminemin edellisestä ykkösestä (Smack That) puolestaan oli seitsemän vuotta.

Mutta ei siinä vielä kaikki: Eminemillä oli ennen The Monsteria seitsemän ykkösviikkoa sinkkulistalla ja 23 albumilistalla. Rihannalla 23 single- ja seitsemän albumilistalla. Huhhuh! Me listafanit rakastamme tällaista!

Kaiken huipuksi sekä One Direction, Tinie Tempah että The Wanted saavuttivat kukin kymmennen top ten -singlensä samalla viikolla!

Näiden sattumusten jälkeen pitää vielä mainita, että viime viikon sunnuntaina menehtyneen Lou Reedin Perfect Day debytoi singlelistan sijalla 45. Ja siis todellakin debytoi, sillä biisi ei ole alkuperäisesityksenä päässyt aiemmin listalle. Eri esittäjien hyväntekeväisyysveisuna (#1, 1997) se oli kuitenkin 1990-luvun myydyimpiä singlejä.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 45

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (2.) Katy Perry – Roar
3. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (4.) Avicii – Wake Me Up
5. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
6. (8.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
7. (9.) Lady Gaga – Applause
8. (15.) OneRepublic – Counting Stars
9. (12.) Imagine Dragons – Demons
10. (6.) Ylvis – The Fox

Lorden Royals jatkaa yhä Hot 100 -listan huipulla vahvan tasaisuutensa ansiosta. Myös muut sijat top viidessä ovat tutuissa käsissä, mutta sentään jotain uutta saatiin sijalle kahdeksan, jolle nousi OneRepublicin Counting Stars. Se on bändin kolmas top ten -hitti, Apologize (2007) ylsi kakkoseksi ja Good Life (2011) kahdeksanneksi.
Imagine Dragons on top tenissä toista kertaa Demonsin noustua yhdeksänneksi. Jo pitkälti toista vuotta (61 viikkoa) listalla viihtynyt Radioactive pääsi kolmanneksi muutama kuukausi sitten.
Lady Gagan uusi single Do What U Want debytoi mainiosti 13:ntena. Biisillä vierailee R. Kelly, jolle tuo sijoitus on paras sitten vuoden 2007, jolloin I’m a Flirt pääsi 12:nneksi.
Muita uusia omia parhaita: Passengerin Let Her Go nousi 19–17, Chris Brownin ja Nicki Minajin Love More 25–23, Paramoren Still Into You (26–24, sivuaa bändin koko uran parasta), Selena Gomezin Slow Down (36–33), Pitbullin ja Keshan Timber 46–35, Blake Sheltonin Mine Would Be You (42 ja indiepopyhtye The Neighbourhoodin sleeper-hitti Sweater Weather 53–42.
Justin Bieberin viikottaisista julkaisuista oli vuorossa Hold Tight, tuloksena 29. tila. Katy Perryn Unconditionally debytoi albumijulkaisun myötä sijalla 30. Se lienee Prism-albumin virallinen toinen single. Vilkkaan uutuusviikon top 40:ssä täydensi Taylor Swiftin Sweeter Than Fiction (34), soundtrack-single One Chance -elokuvaan.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Katy Perry – Prism
2. (1.) Pearl Jam – Lightning Bolt
3. (4.) Drake – Nothing Was the Same
4. (2.) Miley Cyrus – Bangerz
5. (7.) Lorde – Pure Heroine
6. (-) Fifth Harmony – Better Together (EP)
7. (-) DJ Khaled – Suffering from Success
8. (11.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience: 2 of 2
9. (-) AFI – Burials
10. (12.) Luke Bryan – Crash My Party

Katy Perryn Prism debytoi albumilistan kärjessä selvästi, sillä sitä ostettiin 286 000 kpl, mikä on rutkasti parempi kuin edeltäjän Teenage Dreamin (#1, 2010) avaus, mutta jäi silti hieman odotetusta ottaen huomioon, että Teenage Dreamiä on ostettu 2,8 miljoonaa kappaletta. Vain noin joka kymmenes Teenage Dreamin omistaja hankki Prismin ilmestymisviikolla, joten Perry tarvitsee taas hittejä saadakseen albumiaan kaupaksi megatähden lailla.
Tyttöyhtye Fifth Harmonyn Better Together -EP debytoi kuudentena. Heidän uransa ensimmäinen hitti Miss Movin’ On on keikkunut Hot 100 -listan häntäpäässä jo pidemmän aikaa.
DJ Khaled saavutti viidennen top ten -albuminsa Suffering from Successin päästyä seitsemänneksi. Hänen uransa paras sijoitus on viimevuotisen Kiss the Ringin neljäs tila. Myös AFI:lla on vankahko top ten -kannatus, vaikka Burialsin (9) edeltäjä Crash Love (2009) jäikin vilkkaalla uutuusviikolla 12:nneksi.
TLC:n uusi kokoelmalevy 20 nousi bändistä kertovan tv-ohjelman ansiosta 72–12. Poppia, soulia ja r&b:tä yhdistävä laulajatar Tori Kelly pääsi Foreword -EP:llään 16:nneksi.
Motörheadin 21. studioalbumi Aftershock nappasi 22:nnen tilan, joka on bändin uran korkein sijoitus ja peräti ensimmäinen visiitti top 40:ään.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Eminem featuring Rihanna – The Monster
2. (1.) Lorde – Royals
3. (-) Fatboy Slim, Riva Starr and Beardyman – Eat Sleep Rave Repeat
4. (-) One Direction – Story of My Life
5. (3.) OneRepublic – Counting Stars
6. (-) Tinie Tempah featuring John Martin – Children of the Sun
7. (4.) Katy Perry – Roar
8. (-) The Wanted – Show Me Love (America)
9. (2.) James Arthur – You’re Nobody ’til Somebody Loves You
10. (6.) Miley Cyrus – Wrecking Ball

Love the Way You Lie oli vuoden 2010 ostetuin single Britanniassa, mutta ei ikinä yltänyt viikkolistan kärkeen. Nyt Eminem ja Rihanna korjasivat tilastovirheen The Monsterin vyöryttyä ykköseksi. Se on kummallekin kahdeksas paalu ja sattumoisin 25. top ten -single. Tasainen kaksikko. Rihanna on saavuttanut ykkösen nyt seitsemänä kalenterivuonna putkeen. Samaan ovat pystyneet aikoinaan vain Elvis ja The Beatles. Eminemin edellisestä ykkösestä (Smack That) puolestaan oli seitsemän vuotta.
The Official Charts Company sallii ainoastaan kerrallaan yhden albumia edeltävän promosinglen listalle, mikäli niitä ei ole saatavilla erikseen ilman, että tarvitsee tilata koko albumi. Eminemin kohdalla tämä tarkoittaa nyt sitä, että hänen lukuisista ostettavissa olevista uusista kappaleistaan vain The Monster on mukana listalla. Lady Gagan osalta ainoastaan Applause (36) on tällä hetkellä listakelpoinen, vaikka myös Do What U Want ja Venus ovat ostettavissa – mutta vain osana albumitilausta.
Fatboy Slimin edellisestä top ten -visiitistä (Star 69/Weapon of Choice) ehti kulua 12 vuotta. Nyt Calvin Harrisin remiksaama Eat Sleep Rave Repeat singahti komeasti kolmanneksi, joka on Fatboy Slimin paras sijoitus koko 2000-luvulla. Riva Starr- ja Beardyman -nimisillä artisteilla ei ole muita listamerkintöjä.
One Directionin Story of My Life debytoi neljäntenä seuraten One Way or Another (Teenage Kicks) -singlen ja Best Song Everin aiemmin tänä vuonna saavuttamia ykkös- ja kakkossijoja. Top ten -käyntejä on nyt tasan kymmenen.
Ruotsalainen John Martin on siitä kiinnostava listatuttavuus, ettei hänellä ole vielä yhtään ihan omaa hittiä, mutta jo kolme kreditoitua top ten -vierailua, kun Tinie Tempahin Children of the Sun ilmaantui kuudenneksi. Tempahille top ten -hitti on kymmenes.
The Wantedin uusi single on nimetty hieman epätoivoisesti Show Me Love (America), eikä se jaksanut tällä kertaa kahdeksatta tilaa ylemmäs. Top ten -saldo kuitenkin kasvoi yhdellä niin ikään kymmeneen.
Foxes-nimisen laulajattaren Youth debytoi 12:ntena. Siviilissä Louisa Allenina tunnettava artisti on päässyt listalla aiemmin kahdesti Zeddin ja Rudimentalin hittien mukana. Rudimentalin Right Here ylsi 14:nneksi kesällä.
Rizzle Kicksin EMF:ää lainaava Skip to the Good Bit nousi 34–21. Justin Bieberin Recovery nappasi 28:nnen tilan ja poikaryhmä M.A.D.:n esikoissingle Toyboy sinnitteli 37:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Arcade Fire – Reflektor
2. (1.) Katy Perry – Prism
3. (2.) James Blunt – Moon Landing
4. (-) Lorde – Pure Heroine
5. (4.) Arctic Monkeys – AM
6. (-) Union J – Union J
7. (9.) London Grammar – If You Wait
8. (3.) John Newman – Tribute
9. (8.) Jonathan and Charlotte – Perhaps Love
10. (10.) Cher – Closer to the Truth

Arcade Firen Reflektorin kärkipaikka oli kiveen hakattu, vaikka sitä ostettiinkin ehkä odotettua vähemmän, alle 50 000 kpl. Ykkössija on bändin uran toinen, ensimmäinen tuli The Suburbsilla (2010). Top ten -levyjä on nyt kolme, sillä Neon Biblekin (2007) pääsi kakkoseksi.
Viime viikolla singlelistan ykkösenä Royals-hitillään piipahtaneen Lorden Pure Heroine debytoi neljäntenä ja jätti taakseen poikabändi Union J:n esikoisalbumin (6). Union J:llä on toistaiseksi kaksi top ten -singleä.
Matt Cardlen kolmas albumi Porcelain pääsi 11:nneksi, mikä on ihan hyvä saavutus yleensä nopeasti unholaan syöpyvien kykykisapärjääjien joukossa. Letters (2011) ylsi kakkoseksi ja on myynyt platinaa.
Paul Potts on myös kykykisatähti, joka sai ihmeellisesti The Greatest Hits -kokoelmansa peräti 21:nneksi. “Suurimmat hitit” on hyvin harhaanjohtava nimi, sillä Pottsilla ei ole yhtään top 75 -merkintää singlelistalta. Hänen kaksi studioalbumiansa ovat yltäneet sijoille 1 ja 5.
Linkin Parkin remix-albumi Recharged debytoi 12:ntena, Chas and Daven That’s What Happens 25:tenä ja Boy Georgen This Is What I Do 33:ntena. Georgelle saavutus on hyvä, sillä hänen edellisestä listamerkinnästään on peräti 18 vuotta eikä sooloura ylipäätään ole tuottanut 29. tilaa parempaa (Sold, 1987).
Mercury-palkinnon saanut James Blaken Overgrown (#8, 2013) palasi 23:nneksi. Lou Reedin menehtyminen näkyi listalla siten, että Transformer (#13, 1972) singahti 35:nneksi.