sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Listakatsaus, vko 18


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
2. (2.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
3. (-) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. (5.) Justin Bieber – Boyfriend
5. (3.) The Wanted – Glad You Came
6. (6.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
7. (8.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
8. (4.) One Direction – What Makes You Beautiful
9. (7.) Nicki Minaj – Starships
10. (9.) Kelly Clarkson – Stronger (What Doesn’t Kill You)

Somebody That I Used to Know jatkaa Hot 100 -listan huipulla. Sen myynnin tueksi ilmestyi Tiëston remiksaus, joka on pitkästä aikaa ensimmäinen vahvasti myyntilistoilla esiintyvä tanssiremiksaus kurantista hitistä.
Payphone, seuraaja Moves Like Jagger -gigahitille, ryntäsi suoraan kolmanneksi. Sitä ostettiin viikon mittaan peräti enemmän kuin Somebody That I Used to Know’ta, mutta jälkimmäinen oli parempi kaikilla muilla osa-alueilla. Maroon 5:lla on nyt viisi top ten -noteerausta, joista kaksi ykköstä. Payphonella vierailee viimevuotisella Black and Yellow -hitillään huipullakin käynyt Wiz Khalifa. Maroon 5:n Overexposed -albumi ilmestyy kesäkuussa.
Usherin Climax on tämän hetken soitetuin r&b-hitti ja eteni 20:nneksi. Rihannan ja Chris Brownin Birthday Cake kipusi 24:nneksi. Sen alkuperäinen, ainoastaan Rihannan esittämä versio on julkaistu myyntiin, mutta radiot soittavat Chris Brownin tähdittämää versiota, jota ei voi ostaa mistään.
Linkin Parkin Living Things -levyä ennakoiva Burn It Down debytoi 30:ntenä. Bändin viimeisimmästä top 20 -hitistä on jo kolme vuotta (New Divide).
Räppäri Kirko Bangzin ensimmäinen hitti Drank in My Cup ylitti top 40 -kynnyksen (44–40). Top 50 -debytantteja: kantrilaulaja Kip Mooren Somethin' 'Bout a Truck (51–47), r&b-tulokas Loverancen Up (53–48) sekä Ellie Gouldingin Lights (54–49).


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Lionel Richie – Tuskegee
2. (-) Jason Mraz – Love Is a Four Letter Word
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Train – California 37
5. (5.) One Direction – Up All Night
6. (3.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
7. (7.) Gotye – Making Mirrors
8. (-) Future – Pluto
9. (6.) Bonnie Raitt – Slipstream
10. (13.) Luke Bryan – Tailgates and Tanlines

Lionel Richien Tuskegee löi niukasti Jason Mrazin Love Is a Four Letter Wordin albumilistalla. Kakkossija on kuitenkin Mrazin uran paras, tätä ennen hän kävi kolmantena edellisellä We Sing, We Dance, We Steal Things -levyllään (2008). Top ten -sijoituksia on nyt kolme.
Niin ikään uransa korkeimman sijoituksen saavutti Train, jonka California 37 debytoi neljäntenä. Bändin edellinen albumi Save Me San Francisco (2009) aloitti sijalta 17, joka jäi sen parhaaksi, mutta top ten -merkintöjäkin löytyy jo neljä, joista kaksi kuudetta sijaa.
Räppäri Future aloitti albumilistauransa sijalta kahdeksan. Pluto on muun muassa T.I.:n ja R. Kellyn kanssa työskennelleen georgialaissuupaltin esikoinen.
Luke Bryanin Tailgates and Tanlines palasi top teniin ensimmäistä kertaa sitten viime syyskuun. Korkeimmillaan kakkosena käynyttä albumia on ostettu noin miljoona kappaletta. Viime viikon kymppi, Hoodie Allenin All American, löytyy nyt sijalta 121.
Jack Johnsonin edellinen livealbumi ylsi 11:nneksi ja nyt Best of Kokua Festival debytoi 12:ntena. Thousand Foot Krutch ja Neon Trees merkkauttivat listauransa parhaat sijoitukset 14 ja 17. Jälkimmäisen Animal-hitti ylsi Hot 100 -listan 13:nneksi vuonna 2010.
Pitkälti toistakymmentä vuotta huilanneen SWV:n paluualbumi I Missed Us debytoi 25:ntenä. Ryhmä muistetaan ensisijaisesti hiteistään Weak (Hot 100 -listan ykkönen), Right Here sekä You’re the One. Albumilistalta heillä on esittää kaksi top ten -noteerausta. It’s About Time (#8, 1992) myi triplaplatinaa.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (-) Calvin Harris featuring Ne-Yo – Let’s Go
3. (3.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
4. (2.) Conor Maynard – Can’t Say No
5. (5.) Jessie J featuring David Guetta – Laserlight
6. (16.) Alex Clare – Too Close
7. (6.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
8. (7.) B.o.B – So Good
9. (8.) Nicki Minaj – Starships
10. (14.) Train – Drive By

Kesäkuussa Helsinkiin saapuva Calvin Harris joutui taas tyytymään hopeaan. Let’s Go on miehen kolmas perättäinen kakkoseksi yltänyt (tai jäänyt) oma sinkku. Kaksi aiempaa ovat viimevuotiset Bounce ja Feel So Close. Onneksi ykkönenkin löytyy, I’m Not Alone (2008), ja lisäksi hän oli mukana Dizzee Rascalin ja Rihannan ykköshiteillä.
Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe johtaa siis jo neljättä viikkoa. Alex Claren Too Close loikkasi kuudenneksi. Biisiä käytetään Internet Explorer -mainoksessa ja se saattaa hyödyttää Clarea ja hänen levy-yhtiötään paljon enemmän kuin Microsoftia.
Train sai uransa toisen top ten -sinkun Drive Byn noustua neljä sijaa kymmenenneksi. Se ensimmäinen oli, kuten on tullut todettua, Drops of Jupiter (#10, 2001).
Stereophonicsin ainoa ykkönen Dakota (2005) palasi The Voicen ansiosta 29:nneksi. Ohjelma auttoi myös The Frayn How to Save a Lifen (#4, 2006) sijalle 34 ja Kings of Leonin Use Somebodyn (#2, 2008) 35:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Jack White – Blunderbuss
2. (1.) Adele – 21
3. (4.) Lana Del Rey – Born to Die
4. (3.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
5. (-) Rufus Wainwright – Out of the Game
6. (9.) Alabama Shakes – Boys and Girls
7. (12.) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
8. (5.) Jessie J – Who You Are
9. (6.) Emeli Sandé – Our Version of Events
10. (7.) David Guetta – Nothing But the Beat

Blunderbuss on Jack Whiten ensimmäinen sooloalbumi. Hänen yhtyeistään The White Stripes on käynyt kärjessä kahdesti (Elephant, 2003, ja Icky Thump, 2007) ja The Raconteurs kerran kakkosena (Broken Boy Soldiers, 2006), mutta The Dead Weather ylsi vain 14:nneksi (Horehound, 2009).
Uusi Blue Jeans -single on nostanut Lana Del Reyn Born to Dien jälleen palkintopallille. Ykkösenäkin käynyt albumi on myynyt platinaa. Olly Mursin In Case You Didn’t Know palasi top teniin muutaman kuukauden tauon jälkeen.
Jo yli vuosikymmenen kriitikoita miellyttänyt Rufus Wainwright nappasi uransa toisen top ten -merkinnän Out of the Gamen vitossijan merkeissä. Release the Stars (2007) piipahti peräti kakkosena.
Feederin suuruuden päivät jäivät auttamatta vuosituhannen vaihteeseen. Generation Freakshow punnersi melko hiljaisella viikollakin ainoastaan 13:nneksi. Bändi saavutti viisi top ten -albumia putkeen vuosina 1999–2008, mutta jo edellinen Renegades (2010) jäi 16:nneksi.
The Voice -tuomari Danny O’Donaghuen bändin The Scriptin esikoinen on noussut listoilla sarjan alusta lähtien ja tällä viikolla sijoitus on jo 14:s. Nimettömältä albumilta (#1, 2008) irtosi bändin toistaiseksi suurin hittisingle, listakakkonen The Man Who Can’t Be Moved.
Taannoin jo jenkkilistan top 20:ssa piipahtanut Chieftainsin Voice of Ages debytoi 25:ntenä. Dubstepia ja singer-songwriter -fiiliksiä tarjoavan Alex Claren The Lateness of the Hour -esikoinen kipusi taas 36–26.
Santigoldin pitkään haudottu kakkosalbumi Master of My Make-Believe (33) ei ainakaan vielä saanut ihmisiä haltioihinsa. Santigold (2008) kävi 26:ntenä. Samaa kohtaloa on helppo ennustaa myös Ladyhawken tulevalle yritelmälle.

Ei kommentteja: