maanantai 2. huhtikuuta 2012

Oikea biisi ehkä

Latausaika on tuonut näkyvästi esiin ihan hauskan ilmiön myyntilistoille: autuaan tietämättömät nuoret nimittäin lataavat (ja kuuntelevat streaming-palveluista) kummallisia versioista tulevista isoista hiteistä, joita ei vielä löydy kaupoista tai palveluista. Tällä viikolla Britannian sinkkulistalla näyttäytyy peräti kaksi väärää versiota kanadalaislaulajatar Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe -esikoishitistä.

Aito ja oikea Call Me Maybe ilmestyi kauppoihin eilen sunnuntaina, mutta vielä illalla nuo feikkiversiot olivat Itunes-rankingissa kohtuullisen ylhäällä.

Call Me Mayben kohdalla feikkien suksee on helppo ymmärtää – Carly Rae Jepsen on vielä täysin tuntematon ja myös melko persoonaton artisti, joten tavalliselle tallaajalle sillä, lukeeko esiintyjän kohdalla Carly Rae Jepsen Tribute vai pelkkä Carly Rae Jepsen ei ole mitään merkitystä, kunhan biisi kuulostaa suurin piirtein oikealta.

Call Me Maybe lienee ensi viikon brittiykkönen. Tämän viikon albumikruunun vei Madonna jo 12. kerran. Maratontaulukko näyttää täten tältä, suluissa viimeisin ykkönen:

1 – The Beatles – 15 (1, 2000)
2 – Madonna – 12 (MDNA, 2012)
3 – Elvis Presley – 11 (Elv1s: 30 #1 Hits, 2002)
4 – The Rolling Stones – 10 (Exile on Main St., 2010)
4 – U2 – 10 (No Line on the Horizon, 2009)
6 – Abba – 9 (Gold, 1992)
6 – Michael Jackson – 9 (The Essential, 2009)
6 – Robbie Williams – 9 (In and Out of Consciousness, 2010)
6 – Queen – 9 (Made in Heaven, 1995)
6 – Bruce Springsteen – 9 (Wrecking Ball, 2012)

Listataan tähän vielä ne Madden ykköset: Like a Virgin, True Blue, Like a Prayer, The Immaculate Collection, Evita (soundtrack), Ray of Light, Music, American Life, Confessions on a Dance Floor, Hard Candy, Celebration sekä MDNA.

Madonna on viettänyt albumilistan kärjessä yhteensä toistaiseksi 30 viikkoa. Michael Jackson on pystynyt samaan yhdeksällä ykkösellä, mutta Abballa on koossa peräti 57 ykkösviikkoa. The Beatlesin viikkomäärä keikkuu jo pitkälti toisella sadalla (174). Nuo eivät tietenkään ole täysin vertailukelpoisia keskenään, mutta mainittakoon, että Adele on kerännyt jo 22 ykkösviikkoa kahdella albumilla.

Ei kommentteja: