sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Listakatsaus, vko 17


Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
2. (1.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
3. (3.) The Wanted – Glad You Came
4. (4.) One Direction – What Makes You Beautiful
5. (5.) Justin Bieber – Boyfriend
6. (7.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
7. (6.) Nicki Minaj – Starships
8. (10.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
9. (8.) Kelly Clarkson – Stronger (What Doesn’t Kill You)
10. (9.) Katy Perry – Part of Me

Belgialais-australialaisen Gotyen ja uusiseelantilaisen Kimbran Somebody That I Used to Know kasvatti myyntiään hienosti edellisviikosta ja nousi Hot 100 -listan kärkeen. We Are Young ehti hallita kuuden viikon ajan ja on yhä radiolistan ykkösenä.
Edellinen australialaisartisti tai -yhtye Hot 100 -listan huipulla on tietenkin Savage Garden, jonka I Knew I Loved You johti neljä viikkoa talvella 2000. Sen sijaan uusiseelantilaisia ei ole kai koskaan nähty kärjessä ainakaan sooloartisteina. Somebody That I Used to Know’n nousun mahdollisti erinomainen tv-näkyvyys Saturday Night Livesta Gleehen. Making Mirrors -albumi kipusi myös tahollaan seitsemänneksi.
Top 20:n Feel So Close (12), Drive By (13) ja The Motto (14) etenivät kaikki toistaiseksi parhaille sijoilleen. Rumour Has Itistä (20) tuli Adelen neljäs perättäinen top 20 -hitti, kolme aiempaa saavuttivat ykkössijan. Viime viikolla listalta pudonnut Rolling in the Deep ylitti juuri seitsemän miljoonan myydyn digisinglen rajan ja sen edellä digimyynnissä on vain Black Eyed Peasin I Gotta Feeling.
Kanye Westin G.O.O.D. -lafkan boostailualbumia pohjustava Mercy kipusi 38–21. Jason Aldean saavutti jo viidennen top 40 -hittinsä tuplaplatinaa myyneeltä My Kinda Party -albumilta (2010), kun Fly Over States kipusi 43–39. Brittilaulajatar Ellie Gouldingin Lights on edennyt hitaasti, mutta määrätietoisesti 17 viikossa 54:nneksi.
Glee Cast sai 200. listamerkintänsä (kyllä, luit oikein) Somebody That I Used to Know -coverin debytoitua 26:ntenä ja Duran Duran -cover Hungry Like a Wolf / Rion yllettyä 98:nneksi. Lil Waynellä on 101 noteerausta ja välissä keikkuu vielä hetken Elvis Presley 108 käynnin turvin.


USA:n albumit, Top 10

1. (4.) Lionel Richie – Tuskegee
2. (2.) Adele – 21
3. (1.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
4. (-) Monica – New Life
5. (5.) One Direction – Up All Night
6. (-) Bonnie Raitt – Slipstream
7. (15.) Gotye – Making Mirrors
8. (16.) Alabama Shakes – Boys and Girls
9. (3.) Rascal Flatts – Changed
10. (-) Hoodie Allen – All American (EP)

Lionel Richien omista kappaleista koostettu kantriduettoalbumi Tuskegee kipusi CBS:n Richie-ohjelman ansiosta albumilistan huipulle. Se on hänen kolmas ykkösensä ja ensimmäinen sitten Dancing on the Ceilingin (1986). Tässä välissä ainoastaan Coming Home (#6, 2006) kävi top tenissä.
Monican edellinen albumi Still Standing (2010) debytoi aikoinaan ykkösenä, mutta New Life joutui nyt tyytymään neljänteen sijaan. Se on kuitenkin Monican viides top ten -albumi. Suomessa Monica muistetaan lähinnä Brandy-duetosta The Boy Is Mine, joka hallitsi Hot 100 -listaa peräti 13 viikkoa kesällä 1998. New Lifelta löytyy Brandyn kanssa esitetty, perin keskinkertainen It All Belongs to Me.
Bonnie Raittin top ten -saldo näyttää nyt neljää. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, Slipstreamin kuudes sija on hänen ensimmäinen top ten -saavutuksensa sitten Longing in the Heartsin (#1, 1994), mutta myös välissä ilmestyneet albumit ovat merkkauttaneet ihan kivoja sijalukuja. Raittillä on kaksi ykköstä, mainitun lisäksi Grammy-voittaja Nick of Time (1989).
Fyysinen julkaisu siivitti Alabama Shakesin Boys and Girlsin kahdeksanneksi. Räppäri Hoodie Allen debytoi kymmenentenä All American -esikoisellaan, joka jäi EP:n mittaiseksi.
Counting Crowsin Underwater Sunshine (ja paljon tekstiä suluissa) nappasi 11. tilan, mutta on bändin ensimmäinen top tenin alapuolelle jäänyt studioalbumi. Korpinlaskijat levyttävät nykyisin pienelle Cooking Vinylille.
Lisää uutuuksia ja uran korkeimpia listasijoituksia: rockyhtye Halestormin The Strange Case (15), Prince Roycen Phase II (16) ja kristillista sanomaa levittävän räppärin Trip Leen Good Life (17).
M. Wardin A Wasteland Companion debytoi 21:ntenä. Herra ei ole käynyt tuon korkeammalla soolona, mutta peräti kuudentena She & Himin riveissä (Volume Two, 2010).


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (-) Conor Maynard – Can’t Say No
3. (7.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
4. (27.) John Legend – Ordinary People
5. (26.) Jessie J featuring David Guetta – Laserlight
6. (3.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
7. (-) B.o.B – So Good
8. (5.) Nicki Minaj – Starships
9. (6.) Sean Paul – She Doesn’t Mind
10. (2.) Justin Bieber – Boyfriend

Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe -rallatus on muutamassa viikossa myynyt jo yli 300 000 kappaletta. Nyt se jätti taakseen niin Britannian Justin Bieberiksi nimetyn Conor Maynardin esikoissinkun kuin The Voice -kisasta puhtia saaneen John Legendin Ordinary Peoplen.
Maynardin Can’t Say No debytoi kakkosena. Hän tuli tutuksi MTV:n Brand New -äänestyksestä, joka on taivaskanavan vastine BBC:n The Sound of -ruljanssille.
Funin ja Janelle Monáen We Are Young kipusi odotetusti kolmanneksi. Neljäs ja viides sija menivät nousijoille: television ansiosta noussut Ordinary People (2004) on John Legendin uran ensimmäinen top ten -sinkku. Jessie J:llä niitä on jo aimo liuta, kuusi, eikä mainio Laserlight jää varmasti viimeiseksi. Kuten tuskin David Guettallekaan.
B.o.B:n So Good nappasi seitsemännen sijan. Räppäri aloitti uransa kahdella ykkösellä (Nothin’ on You ja Airplanes), mutta sittemmin on ollut hiljaisempaa. So Good on siis hänen kolmas top ten -merkintänsä.
Marina and the Diamondsin edellinen single Radioactive (#25, 2011) meni aika monelta ohi, mutta Dr. Luken säveltämä Primadonna palautti neiti Diamandisin top 20:iin. Sen 11. tila peittoaa Diamandisin aiemman parhaan eli Hollywoodin (2010) pykälällä.
Jason Mrazin I Won’t Give Up nousi 13:nneksi ja Alex Claren Too Close 16:nneksi. Trainin Drive By debytoi 14:ntenä. Bändillä on yhä vain yksi top ten -sinkku, Drops of Jupiter (#10, 2001).
Sian laulamat Titanium (18) ja Wild Ones (19) ovat viihtyneet peräkkäisillä sijoilla jo kuuden viikon ajan, toki välillä vaihtaen keskinäistä järjestystä. Kiinnostava symbioosi joka tapauksessa.
Keskellä viikkoa myyntiin tullut Linkin Parkin Burn It Down ehti 27:nneksi. Bändillä ei lukuisista hiteistään huolimatta ole kuin neljä top ten -sinkkua, joista parhaiten on sijoittunut What I’ve Done (#6, 2007).


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (-) Jason Mraz – Love Is a Four Letter Word
3. (2.) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
4. (6.) Lana Del Rey – Born to Die
5. (4.) Jessie J – Who You Are
6. (5.) Emeli Sandé – Our Version of Events
7. (7.) David Guetta – Nothing But the Beat
8. (10.) Ed Sheeran – +
9. (3.) Alabama Shakes – Boys and Girls
10. (-) Train – California 37

Isojen uutuuksien puuttuessa Adelen 21 jatkoi albumilistan kärjessä ja ykkösviikko on sen 23:s. Jo viime viikolla albumin myynti oli kärkipaikalla melko alhaista ja tällä viikolla todennäköisesti vielä heikompaa. 21:lla on menossa nyt seitsemäs kierros paalulla.
Jason Mrazin Love Is a Four Letter Word debytoi kakkosena ja on esittäjänsä toinen top ten -albumi. Sen edeltäjä We Sing, We Dance, We Steal Things (2008) ylsi kahdeksanneksi I’m Yours -hitin vauhdittamana.
Toinen amerikkalainen radiopopsuosikki Train nappasi kymmenennen sijan California 37 -albumillaan. Drops of Jupiter (2001) kävi peräti kahdeksantena, mutta Hey Soul Sister -rallin sisältänyt Save Me San Francisco (2010) jäi 33:nneksi.
Bruce Springsteenin Wrecking Ball (30–14) ja Maverick Sabren Lonely Are the Brave (26–17) loikkasivat hiljaisella uutuusviikolla kivasti ylöspäin. Spiritualized kaappasi jälleen top 20 -sijoituksen uudella Sweet Heart Sweet Light -levyllään (19). Bändi on käynyt korkeimmillaan kolmantena Let It Come Downilla (2001) ja neljäntenä Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space -lätyllään (1998).
John Legendin Get Lifted -esikoinen (2004) hyppäsi aiemmin mainituista syistä 31:nneksi. Sen paras sijoitus on 12:s ja seuraaja Once Again (2006) ylsi kymmenenneksi.
Alex Claren The Lateness of the Hour kipusi 66–36. Chicanen Thousand Mile Stare debytoi 37:ntenä. Tanssimusiikin supertähdellä on taskussaan jo neljä top 40 -albumia, joista kaksi kymmenettä tilaa.

Ei kommentteja: