maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ostakaa joku albumeita


Adelen 21 palasi siis taas Britannian albumilistan ykköseksi, mutta viikkomyynti 22 235 kpl oli albumin listauran kehnommasta päästä. Koko albumilistaa vallitsi paha lama: Nicki Minajin Pink Friday: Roman Reloaded menetti leijonanosan edellisviikkoon nähden, mutta säilytti silti asemansa kärkipäässä kakkosena.

Viime viikon myyntisaldo oli peräti 23,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaa viikkoa heikompi – ja koko 2000-luvun nihkein. Tiedä sitten, mitä pitäisi ajatella siitä, että Now 81 -kokoelmaa ostettiin kuitenkin lähes 92 000 kappaletta.

Madonnan MDNA on ehditty leimata kaikissa mahdollisissa medioissa suunnilleen kaikkien aikojen flopiksi eikä sillä hirveän hyvin menekään Britanniassa, sillä kolmessa viikossa se on löytänyt vain 81 000 ostajaa. On kuitenkin liioteltua väittää, että epäonnistuminen yhdellä markkina-alueella tekisi albumista täydellisen katastrofin. Esimerkiksi meillä MDNA on yhä kakkosena.

Sinkkulistalla huomio kiinnittyy Giorgio Moroderin ja Philip Oakeyn Together in Electric Dreamsiin. Alun perin kolmantena vuonna 1984 käynyt sinkku palasi mainoksen tuella 46:nneksi. Oakey ja Moroder tekivät yhteistyötä myöhemminkin, mutta kimppa-albumi (1985) jäi albumilistan 52:nneksi ja Goodbye Bad Times -singlekin tahollaan ainoastaan 44:nneksi.

Ei kommentteja: