sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Listakatsaus, vko 37

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
2. (3.) Jay Sean featuring Lil Wayne – Down
3. (2.) Miley Cyrus – Party in the U.S.A.
4. (6.) Kings of Leon - Use Somebody
5. (4.) Taylor Swift - You Belong with Me
6. (5.) Jay-Z, Rihanna & Kanye West – Run This Town
7. (7.) Drake – Best I Ever Had
8. (8.) Keri Hilson featuring Kanye West & Ne-Yo - Knock You Down
9. (10.) Pitbull – Hotel Room Service
10. (9.) Cobra Starship feat. Leighton Meester - Good Girls Go Bad

Kärkipäässä ei tapahdu ihmeitä tälläkään viikolla. Kings of Leonin Use Somebody nousee parhaalle sijalleen neljänneksi 31. listaviikollaan. Muitakin kiinnostavia nousijoita löytyy: Michael Franti & Spearheadin Say Hey (I Love You) on jo sijalla 25, Flo Rida osoittaa, että Ne-Yo on kannattavampi vierailija kuin Nelly Furtado: Be on You kohoaa 53->27, ja 15-vuotias Justin Bieber singlellään One Time 45->32. Bieber on siinä mielessä erikoinen lapsitähti, että hänellä ei ole Disney-taustaa. Hänen managerinsa löysi hänet YouTubesta. Alempana listalla on paljon paluusinkkuja: Pearl Jamin The Fixer (56), Creedin Overcome (73) Weezerin (If You're Wondering If I Want You to) I Want You to (82) ja R. Kellyn Number One (96).


USA:n albumit top 10

1. (-) Colbie Caillat – Breakthrough
2. (2.) Michael Jackson - Number Ones
3. (-) Skillet - Awake
4. (-) Miley Cyrus – Time of Our Lives (EP)
5. (5.) Kings of Leon - Only By the Night
6. (-) Imogen Heap – Ellipse
7. (1.) Reba – Keep on Loving You
8. (3.) George Strait – Twang
9. (16.) Michael Jackson – Thriller
10. (6.) The Black Eyed Peas – The E.N.D.

Popkaunotar Colbie Caillat saa ensimmäisen listaykkösensä noin 106 000 kpl myyneestä Breakthrough'sta. Toinen kitaraa soittava neito kärkikympissä on yllättävän korkealle yltävä Imogen Heap, joka menestyy Yhdysvalloissa paljon kotimaataan Iso-Britanniaa paremmin. Ja saattaa kitara pysyä myös Miley Cyruksen kädessä. Time of Our Lives EP:tä myytiin Wal-Marteissa jo ennen virallista julkaisupäivää (viime maanantai) yli 60 000 kpl. Top 10:n ulkopuolella debytoivat muun muassa Arctic Monkeysin Humbug (18), Matisyahun Light (yllättävän heikko 22), Queen Latifah'n paluu hip hopiin Persona (29) ja jo liki unohdetun Jetin Shaka Rock (31). Third Eye Blindin Ursa Major puolestaan romahtaa 4->50.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Jay-Z, Rihanna & Kanye West - Run This Town
2. (-) Sugababes - Get Sexy
3. (2.) David Guetta featuring Akon - Sexy Bitch
4. (1.) Dizzee Rascal featuring Chrome - Holiday
5. (3.) The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
6. (33.) Kings of Leon - Sex on Fire
7. (6.) Little Boots - Remedy
8. (5.) Tinchy Stryder featuring Amelle - Never Leave You
9. (7.) Beyoncé - Sweet Dreams
10. (8.) Esmee Denters - Outta Here

Sugababesin yritys ratsastaa I'm Too Sexyllä listakärkeen ei tuottanut toivottua tulosta, sillä Jay-Z rynnisti loppuviikolla ohi ja saa omissa nimissään ensimmäisen brittiykkösensä. Vai miten sen nyt ottaa, tälläkin kertaa mukana on Umbrellan tapaan Rihanna ja kyytipoikana vielä Kanye West. Sex on tällä viikolla erittäin suosittu sana kymppikärjessä, sillä sinne pomppaa X Factorissa ja festarijulkisuudella profiiliaan nostanut Kings of Leonin megahitti, joka nousi listaykköseksi noin vuosi sitten syyskuussa ja on myynyt reippaasti platinaa, liki 800 000 kpl. Ihan pikkuisen glooriaa napsahtaa tämän viikon listalla myös suomalaisille, sillä The Prodigyn sijalle 38 nousevassa kappaleessa Take Me to the Hospital samplataan tiettävästi Pepe Deluxea.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Arctic Monkeys - Humbug
2. (20.) Vera Lynn - We'll Meet Again: The Very Best of
3. (2.) David Guetta - One Love
4. (22.) Kings of Leon - Only By the Night
5. (4.) The Black Eyed Peas - The E.N.D.
6. (6.) Paolo Nutini - Sunny Side Up
7. (3.) Calvin Harris - Ready for the Weekend
8. (10.) Florence + the Machine - Lungs
9. (8.) Michael Jackson - The Essential Michael Jackson
10. (9.) James Morrison - Songs for You, Truths for Me

Viime viikolla mainitsemani, monien jo unohtama, toisen maailmansodan suosikki Vera Lynn on ollut hiljattain paljon esillä, joten kokoelman nousu kakkoseksi selittyy sillä. Kings of Leon ei sen sijaan ole unohtunut, vaikka viimeisin single Notion floppasikin pahasti. Albumia Only By the Night on myyty kuitenkin jo kaksi miljoonaa kappaletta. Alempana debytoivat Noah & the Whalen vuodenaikaan nähden oudosti nimetty The First Days of Spring (16), Just Jackin All Night Cinema (22) ja Sean Paulin Imperial Blaze (38). Friendly Fires hyötyy uuden Kiss of Life -singlen suosiosta ja nimetön debyytti nousee tähän asti parhaalle sijalleen 21.

Ei kommentteja: