perjantai 15. maaliskuuta 2024

Listaklassikko: Spice Girls – Mama/Who Do You Think You Are? (1997)

Ns. kahden a-puolen sinkut olivat arkipäivää etenkin Britanniassa aina digilatausaikaan asti eli noin 2000-luvun puoliväliin. Viimeinen kahden a-puolen brittiykkönen oli McFlyn Baby's Coming Back/Transylvania keväältä 2007.

1990-luvun hittiryhmä Spice Girls julkaisi melko lyhyellä urallaan kaksi kahden a-puolen singleä, jotka menivät molemmat brittilistan kärkeen. Niistä paremmin muistetaan nykyään varmasti sikäläiseen äitienpäivään tähdätty Mama/Who Do You Think You Are, joka debytoi ykkösenä maaliskuussa ja pysyi huipulla kolme viikkoa.

Kolme ykkösviikkoa oli huomattava määrä siksi, että kyseessä oli jo runsaasti myyneen Spice-albumin neljäs singlelohkaisu, ja heidän sinkuistaan vain Wannabe (1996) keräsi enemmän ykkösviikkoja, kaikkiaan seitsemän.

Bändin 11 singlestä yhdeksän ylsi ykköseksi. Mamalla on Spotifyssa 37 miljoonaa kuuntelua ja Who Do You Think You Arella 78 miljoonaa. Molempiin kappaleisiin tehtiin myös video, Mamalla on 26 miljoonaa katselua ja Who Do You Think You Are on kerännyt 30 miljoonaa.

Ei kommentteja: