keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Kitaristi ja listaharvinaisuus

Koska Dire Straits ei ole enää aktiivinen, ja pääsi vain kerran Britannian singlelistan tai Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen, bändiä ei ole vielä noteerattu tässä blogissa koskaan. Siihen on hyvä tehdä muutos, sillä bändin keulahahmo Mark Knopfler on juuri nyt ajankohtainen. Hänen tähtikavereidensa kanssa hyväntekeväisyyttä varten uudelleen levyttämänsä Going Home: Theme of the Local Hero kävi kaupaksi brittilistan 18. sijan edestä. Se on Knopflerin uran korkein sijoitus sooloartistin nimikkeellään. Kappale julkaistiin alun perin Local Hero -soundtrackilla vuonna 1983.

Dire Straits toki pääsi aikoinaan monesti ylemmäksikin. Heillä on viisi top ten -brittihittiä. Money for Nothing oli Hot 100 -ykkönen ja brittinelonen. Bändi lopetti 1990-luvun puolivälissä ja Knopfler on monesti sanonut, että paluuta ei tapahdu.

 

Dire Straitsin kaikki kuusi studioalbumia ylsivät brittilistan top viiteen. Knopflerilla on toistaiseksi kahdeksan top ten -merkintää, mutta ei yhtään ykköstä. Tuorein sooloalbumi on Down the Road Wherever (#17, 2018).

 

 

Ei kommentteja: