torstai 14. maaliskuuta 2024

Listoilla ilman listamenestystä

Popmusiikissa ja -kulttuurissa kaikki vaikutteet kiertävät ja asiat tulevat muotiin ja suosituiksi sykleissä – jopa Pitbull-niminen asia. Armando Pérezin tuoreimmasta Hot 100 -hitistä Yhdysvalloissa on jo vuosia, mutta se ei estänyt hänen Greatest Hits -kokoelmaansa vuodelta 2017 nousemasta maanantaina ensimmäistä kertaa albumilistalla top sataan sijalle 96. Levy sijoittui jo viime vuonna Britannian vuosilistan 77:nneksi. 


Vanhoja hittejä kuunnellaan striimipalveluista yhä aktiivisemmin, mikä kertoo varmasti ennen kaikkea striimauksen yleistymisestä tärkeimmäksi tavaksi kuunnella musiikkia kaikissa ikäryhmissä. Tiistaisella Yhdysvaltojen Spotifyn top 200 -listalla on peräti 60 kappaletta, jotka on julkaistu ennen vuotta 2020. Erityisen vahvasti korostuu 2010-luku, jolta on listalla 37 biisiä. Ysäriä edustavat muun muassa The Cranberriesin Linger (1992) ja Foo Fightersin Everlong (1997), ja Creedence Clearwater Revivalin revival näkyy kahden kappaleen voimin (Have You Ever Seen the Rain sekä Fortunate Son). 
 

Erityinen 2010-luvulta peräisin oleva striimisuosikki on indie-yhtye TV Girl, jolla on mukana peräti kolme kappaletta. Bändillä ei ole vielä minkäänlaisia merkittäviä saavutuksia virallisilta listoilta.

Ei kommentteja: