torstai 28. maaliskuuta 2024

Listaklassikko: Gareth Gates – Unchained Melody (2002)

Kykykisasuosiota keränneiden poppareiden ensimmäiset hitit ovat harvoin jääneet ihmisten mieliin kovin hyvin. Britannian Pop Idolissa kakkoseksi sijoittuneen Gareth Gatesin tulkinta Unchained Melody -klassikosta ei ole siinä mielessä merkittävä poikkeus, mutta itse sävelmä on poplistatrivian näkökulmasta kiinnostava.

Unchained Melody on nähty brittilistan huipulla peräti neljään eri otteeseen neljän eri esittäjän levyttämänä: Jimmy Youngin (1955), The Righteous Brothersin (1990), Robson and Jeromen (1995) sekä Gareth Gatesin (2002). Top kymppiin se pääsi lisäksi kahdesti vuonna 1955. Kaikki kärkeen yltäneet levytykset keräsivät vähintään kolme ykkösviikkoa. Sinkun kannessa hieman Elvistä kanavoivan Gatesin tulkinta saavutti neljä. 

 

Gatesin oma poplistaura ei osoittautunut lopulta kovin pitkäikäiseksi. Hän julkaisi kolme albumia vuosina 2002–2007. Britannian singlelistan ykkösiä kertyi kuitenkin peräti neljä, mikä on erinomainen saavutus. Ne kaikki myös saavuttivat vähintään kaksi ykkösviikkoa. Nykyään Gates tunnetaan paremmin teatterilavoilta.

 

Gatesin Unchained Melody on kerännyt 4,5 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Videolla on 7,2 miljoonaa katselua Youtubessa


Ei kommentteja: