torstai 20. lokakuuta 2022

Listaklassikko: Lulu – To Sir with Love (1967)

Skotlantilaisartisti Lulu oli monessa mukana monta vuosikymmentä, etenkin Ison-Britannian popkulttuurissa elokuvia ja Euroviisuja myöten. Britannian sinkkulistan ykköspaikka kuitenkin karttoi häntä pitkään – se irtosi vasta Take Thatin kanssa Dan Hartman -coverilla Relight My Fire (1993).

Sen sijaan Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi Lulu pääsi jo syksyllä 1967. James Bond -elokuvan To Sir with Love -nimikappale vietti huipulla peräti viisi viikkoa ja oli Billboardin rankingissa vuoden suurin listahitti. Ei paha!

To Sir with Love jäi hänen ainoaksi top ten -hitikseen Yhdysvalloissa, mutta Britanniassa uralle kertyi niitä peräti kymmenen. To Sir with Love ei tosin ollut niistä yksikään, sillä se ilmestyi ainoastaan Let’s Pretend -sinkun (#11, 1967) b-puolena.

Lulun tuorein listasingle Yhdysvalloissa on vuodelta 1982 – Britanniasta Ronan Keating -duetto We’ve Got Tonight (#4, 2002).

To Sir with Lovella on Spotifyssa 26 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa suosituin video on kerännyt 9,5 miljoonaa katselua.


Ei kommentteja: