keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Todellakin aivan mistä tahansa voi tulla hitti

Viime kuukausina yhä suuremmaksi ilmiöksi listoilla on noussut vanhojen biisien eteneminen uusiksi hiteiksi. Enkä puhu nyt uusista versioista à la Elton John, tai jo aiemmin menestystä keränneiden kappaleiden paluusta striimilistoille, vaan vuosia sitten julkaistujen ei-sinkkulohkaisujen yllättävää heräämistä henkiin musiikkibisneksen koukeroissa.

Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top 40:stä voi tästä poimia peräti kolme esimerkkiä. Chris Brownin Under the Influence julkaistiin alun perin Indigo-albumilla vuonna 2019, ja se on nyt – kolme vuotta myöhemmin – Hot 100 -listan sijalla 23, vaikka Brown on ehtinyt julkaista jo seuraavankin levynsä, jonka sinkut eivät ole lähteneet liikkeelle juuri lainkaan.

Samoin The Weekndin ainoa Hot 100 -kappale on tällä hetkellä Die for You, ”semi-single” Starboy-albumilta (2016), eikä mikään hänen tuoreimmalta levyltään. Die for You on sievässä nousussa sijalla 37. Kappaleen video julkaistiin viime vuonna, joten sen matka yleisön tietoisuudessa on jo pidempi.

Sian Unstoppablesta onkin ollut jo puhetta aiemmin. This Is Acting -levyn (2016) rivikappale on ollut menestys nyt kuusi vuotta myöhemmin erikoisesti radioasemilla. Se on tällä hetkellä kahdeksanneksi suosituin radiosoitossa ja Hot 100 -listan sijalla 30.

Veikkauksia, miltä monta vuotta sitten julkaistulta levyltä löydetään seuraava kummajainen?

Ei kommentteja: