tiistai 25. lokakuuta 2022

Musabisneksen sankari

Taylor Swiftin kymmenes studiolevy Midnights oli aina menestyvä erinomaisesti sekä myynnissä että striimeissä, mutta silti sen innostunut vastaanotto yllätti. Albumia on kulutettu Yhdysvalloissa jo yli miljoona kappaletta myynniksi muutettuna ja se merkkauttanee hänen parhaan avauksensa. Titteliä pitää toistaiseksi 1989 (2014), jota kulutettiin avausviikollaan 1,287 miljoonaa kappaletta myynniksi muutettuna. Midnights on menossa yli 1,4 miljoonan. Se on vuoden ylivoimaisesti paras noteeraus, ja tuloksena Swiftin 11. ykkösalbumi.

Billboardin Hot 100 -listalla Swift saattaa Anti-Hero -sinkun johdolla valloittaa ennätyksellisesti koko kärkikymmenikön, mikä osaltaan johtuu siitä, että top tenin listapisteet ovat kauttaaltaan melko matalat juuri nyt.

Britanniassa Midnightsia on jo nyt kulutettu yli 140 000 kpl myynniksi muutettuna, mikä on vuoden korkein avaus – edes Harry Styles ei kyennyt lähellekään. Vanavedessä Arctic Monkeysin The Car liikkuu toiseksi vauhdikkaimmin ja pääsee myös pitkälti yli sadan tuhannen, mikä on poikkeuksellista kakkoseksi jäävälle levylle.

Swift on suurin angloamerikkalainen poptähti juuri nyt, mutta Suomessa hänestä ei jostain syystä tykätä suurella innolla. Ainoa ykkösalbumi ennen tätä on Folklore (2020), mutta Midnightsilla on aivan hyvät mahdollisuudet kärkeen.

Ei kommentteja: