perjantai 9. syyskuuta 2022

Listaklassikko: Chicago – Hard to Say I’m Sorry (1982)



Peter Cetera
n luotsaama pehmorock-yhtye Chicago on tehnyt todella pitkän uran, joka jatkuu edelleen. Studioalbumeita on ilmestynyt 26, tuorein aiemmin tänä vuonna.

Bändin suuruuden päivät osuivat kuitenkin 1970–1980-luvuille. Power-balladi Hard to Say I’m Sorry nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen syyskuussa 1982 ollen heidän toinen ykkösensä. Kolmaskin ilmaantui kuusi vuotta myöhemmin kappaleella Look Away, jota ei muisteta yhtä hyvin.

Chicagon top ten -saldo Yhdysvalloissa on huimaava: 21. Niistä top 3 -hittejä on peräti seitsemän – kolme ykköstä ja neljä kolmanneksi yltänyttä. Tuorein top ten -hitti on kuitenkin talvelta 1989, jolloin You’re Not Alone pinnisti juuri kymmenenneksi.

R&b-poppoo Az Yet coveroi kappaleen Peter Ceteran tuella vuonna 1996. Versio ylsi top teniin sekä Yhdysvalloissa (kahdeksas) että Britanniassa (seitsemäs).

Hard to Say I’m Sorrylla on 285 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Videota on katsottu Youtubessa 18,6 miljoonaa kertaa, mutta se ilmaantuikin Rhinon viralliselle kanavalle vasta viime syksynä.

Ei kommentteja: