tiistai 6. syyskuuta 2022

Legendan hyväntekeväisyyttä

Kahdeksattakymmentä käyvän Elton Johnin käsittämätön poplista-revival on jo vanha juttu, mutta se saa aina vain uusia ulottuvuuksia. Hän nimittäin avitti juuri Britney Spearsille top ten -hitin sekä brittilistalla että Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla coveroimalla Spearsin kanssa vanhan klassikkonsa Tiny Dancer (Hold Me Closer) nimellä Hold Me Closer.

Yhdysvalloissa Hold Me Closer ylsi jo ensimmäisellä viikollaan korkeammalle (kuudenneksi) kuin Dua Lipan kanssa tehty Cold Heart (#7, 2021), joka oli lopulta yksi viime vuoden suurimmista pophiteistä, ja jota Hold Me Closer mukailee hyvin paljon. Väitän, että Hold Me Closer ei kestä mukana lähes kokonaista vuotta, mutta listamaailma on välillä ihmeellinen.

Spearsillä on muuten yllättävän vähän top ten -hittejä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla – toistaiseksi 14. Hänen levy-yhtiönsä Jive ei aikoinaan halunnut julkaista myyntisinkkuja hiteistä ohjatakseen kysyntää tuottavampiin albumeihin, ja myöhemmin 2000-luvulla radio vähensi Spearsin kappaleiden soittamista huomattavasti. Elton Johnin top ten -saldo on hulppea 29.

Ei kommentteja: