keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Massoittain materiaalia

Kentrell DeSean Gaulden tunnetaan paremmin nimellä Youngboy Never Broke Again, mutta edes sitä nimeä ei juuri tunneta Euroopassa. Niinpä on hämmästyttävää, miten suosittu hän on Yhdysvalloissa: kesällä hänet julistettiin maan toiseksi striimatuimmaksi artistiksi Draken jälkeen. Kesäkuun lopulla hän oli kerännyt Yhdysvalloissa 3,37 miljardia striimausta kaikki alustat mukaan lukien pelkästään tänä vuonna.

Youngboy Never Broken Againilla (joskus myös nimellä NBA Youngboy) täytyy olla siis lukuisia isoja hittejä? Väärin – Gaulden on päässyt Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top teniin vain kerran, kappaleella Bandit, jolla hän duetoi Juice Wrldin kanssa. Biisi ylsi kymmenenneksi vuonna 2019.

Sen sijaan hän on seitsemän vuotta kestäneellä levytysurallaan julkaissut yhteensä kolmekymmentä albumia ja EP:tä, joista suurin osa (22) mixtapeja. Se tekee yli neljä vuodessa. Tuorein on toissa viikolla ilmestynyt Realer 2, joka nousi juuri albumilistan kuudenneksi. Jos jokaisella julkaisulla on vaikka 15 kappaletta ja siihen päälle vielä vierailut muiden levyillä, Youngboyn vuosisaldo kipuaa helposti noin sataan julkaistuun kappaleeseen.

Kuten sanottua, Euroopassa Gauldenin musiikki tunnetaan paljon huonommin. Hänen korkein noteerauksensa Britannian albumilistalta on 47. sija. Singlepuolelta hänellä on kaksi listamerkintää. Tyler the Creatorin tuoreimmalla albumilla ilmestynyt Wusyaname pääsi 25:nneksi viime vuonna.

Ei kommentteja: