torstai 22. syyskuuta 2022

Listaklassikko: The Box Tops – The Letter (1967)

Rock-yhtye The Box Topsin ensimmäinen ja suurin hitti The Letter muodostui yhdeksi amerikkalaisen rockin kulmakivistä. Bändin keulahahmoa, tuolloin 16-vuotiasta Alex Chiltonia pidetään yhtenä vaihtoehtoisen poprockin merkittävimpänä uranuurtajana, joka myöhemmin perusti runsaasti kriitikoiden suosiota keränneen Big Star -yhtyeen.

Big Star ei kuitenkaan koskaan saavuttanut erityistä kaupallista suosiota. Sen sijaan The Letter oli massiivinen menestys viettäen neljä viikkoa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä. Billboard rankkasi sen vuoden toiseksi suurimmaksi hitiksi.

The Letterin jälkeen The Box Tops saavutti vielä kakkossijan sinkulla Cry Like a Baby (1968), mutta muuten hittivirta tyrehtyi nopeasti. Yhtyeen viimeinen Hot 100 -merkintä on keväältä 1970.

Joe Cockerin versio The Letterista oli myös iso hitti muutamaa vuotta myöhemmin yltäen Hot 100 -listan seiskaksi. Alkuperäisellä The Letterillä on 86 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Youtubessa ei ole virallista musiikkivideota, mutta suosituin pätkä on kerännyt 24 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: