torstai 18. elokuuta 2022

Listaklassikko: Spiller – Groovejet (If This Ain’t Love) (2000)

Brittiläinen indie-yhtye Theaudience saavutti muutaman pikkuhitin ja julkaisi keskinkertaisesti menestyneen albumin vuonna 1998, mutta mikään heidän tekemisessään ei viitannut siihen listamenestykseen, joka määritti muutamaa vuotta myöhemmin bändin laulajan Sophie Ellis-Bextorin uraa.

Ellis-Bextorin soolouran lähtölaukaus oli vierailu italialaisen Spillerin eteerisellä house-hitillä Groovejet. Biisi julkaistiin alun perin instrumentaalina vuonna 1999, mutta laululla ja sulkulisäyksellä maustettuna siitä tuli kesällä 2000 massiivinen hitti ja Britannian singlelistan ykkönen elokuussa, kun se löi tiukassa taistelussa Truesteppersin, Dane Bowersin ja Victoria Beckhamin Out of Your Mindin.

Koska Spiller oli melko anonyymi dance-tuottaja ja dj ja Sophie Ellis-Bextor ilmiselvä poptähti, heidän tiensä lähtivät Groovejetin jälkeen välittömästi eri suuntiin. Ellis-Bextor on saavuttanut sooloartistina kuusi top ten -hittiä brittilistalla. Spillerillä on omissa nimissään vain yksi top 40 -menestys, Cry Baby, joka ylsi juuri sijalle 40 vuonna 2002.

Groovejetillä on Spotifyssa eri versiot huomioiden noin 20 miljoonaa kuuntelua. Defected-levy-yhtiö on ladannut videon Youtubeen vasta viime vuonna. Sillä on 363 tuhatta katselua.

Ei kommentteja: