keskiviikko 3. elokuuta 2022

Listaklassikko: Blu Cantrell feat. Sean Paul – Breathe (2003)

Joskus amerikkalaiset rap- ja r&b-kappaleet pääsevät huomattavasti helpommalla Euroopassa. Eräs malliesimerkki siitä on parin hitin tähdenlennoksi jääneen Blu Cantrellin single Breathe, joka ilmestyi loppuvuodesta 2002 ilman merkittävää huomiota, mutta joka Sean Paulin kanssa tehdyn uuden version jälkeen kehittyi massiiviseksi menestykseksi Euroopassa.

Suksee kulminoitu Britannian singlelistan ykkössijaan elokuussa 2003. Breathe hallitsi listaa peräti kuukauden. Se oli Cantrellin toinen hittisingle. Edellisen levyn Hit ’Em Up Style (Oops) oli päässyt 12:nneksi syksyllä 2001. Sean Paulillekin ykkössija oli ensimmäinen, vaikka hänellä oli takataskussaan jo pari top ten -sinkkua.

Breathen menestys ei kantanut Cantrellia kovinkaan pitkälle, sillä hän saavutti enää ainoastaan yhden top 40 -hitin kappaleesta Make Me Wanna Scream (#24, 2003). Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Breathe joutui tyytymään sijaan 70.

Cantrell ei ole julkaissut virallisia studiolevyjä Bittersweetin (2003) jälkeen. Breathella on Spotifyssa 123 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa videolla on 72 miljoonaa pyöritystä.



Ei kommentteja: