maanantai 1. elokuuta 2022

Ylös radiosoittolistalla, iästä viis

Olen jo monesti kirjoittanut Kate Bushin Running Up That Hill (A Deal with God) -hitin poikkeuksellisesta uudelleentulemisesta, mutta yhä löytyy aihetta palata siihen. Kappale on tänään julkistetun listan mukaan toista viikkoa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kolmosena, ja mikä merkittävintä, toista viikkoa putkeen kovin nousija radiosoitossa.

Niinpä se on yltänyt jo kepeästi radiolistan kärkikymmenikköön, enkä muista, että jokin erittäin vanha biisi olisi saanut vastaavalla tavalla radiosuosiota koko tällä vuosituhannella. Ainoa mieleen tuleva vastaava tapaus on Elton Johnin Candle in the Wind, joka julkaistiin alun perin vuonna 1974, mutta ylsi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kuudenneksi live-versiona vuonna 1988 ja ykköseksi prinsessa Dianan muistolle omistettuna vuonna 1997, jolloin kappale oli sekä myynti- että radiosoittomenestys.

Muitakin esimerkkejä saattaa olla. Kovin tuore ei ole myöskään Sian Unstoppable, joka julkaistiin vuonna 2016, mutta pääsi Hot 100 -listalle vasta muutama viikko sitten. Silläkin on merkittävästi radiokannatusta etenkin aikuispopasemilla.

Ei kommentteja: