torstai 11. elokuuta 2022

Listaklassikko: Richard Marx – Right Here Waiting (1989)

Vuosi 1989 oli Richard Marxille erinomainen. Hänen Repeat Offender -albuminsa oli lähtenyt heti liikkeelle alkukesän Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköshitillä Satisfied, eikä ollut lainkaan ihme, että kaunis balladi Right Here Waiting seurasi elokuussa yhtä korkealle.

Right Here Waiting osoittautui Satisfiedia suuremmaksi menestykseksi ja pysyi ykkösenä kolme viikkoa, mikä oli tuohon aikaan ison hitin merkki. Vain Janet Jacksonin Miss You Much saavutti neljä viikkoa huipulla myöhemmin syksyllä. Right Here Waiting oli Marxin kolmas ja viimeinen Hot 100 -ykkönen ja kuudes top ten -hitti yhdeksästä. Toistaiseksi viimeinen on seitsemänneksi yltänyt Now and Forever vuodelta 1994.

Brittilistalla Marx ei koskaan menestynyt yhtä hyvin kuin Yhdysvalloissa, mutta sielläkin Right Here Waiting nappasi kakkossijan.

Right Here Waitingin iättömän melodian voi kuulla monen esittämän ja se muistetaan todella hyvin. Sillä on Spotifyssa 315 miljoonaa kuuntelua ja virallinen video on kerännyt 398 miljoonaa katselua Youtubessa.
 

Ei kommentteja: