tiistai 9. elokuuta 2022

Vahvan lasikaton läpi

Vaikka etenkin brittilistat ovat täynnä tanssipopsinkkuja ja tuottajien nimissään vetäisemiä hittejä, naistuottajan tai -dj:n tekemä dance-hitti on yhä suuri harvinaisuus. Tanssimusassa naiset ovat erittäin usein lähinnä laulajia tai yhtyeiden jäseniä, eivätkä tuottajia omissa nimissään.

Tästä näkökulmasta tulevana perjantaina Britannian sinkkulistan top 20:een tai niille nurkille nouseva Eliza Rosen house-hitti B.O.T.A. (Baddest of Them All) on erittäin mielenkiintoinen. Rose on työskennellyt dj:nä jo vuosia, mutta vasta tänä kesänä Glastonburyn festivaaleilla huomiota herättänyt B.O.T.A. on nostanut hänet listoille. Kappaletta on ollut tekemässä myös manchesterilainen tuottaja-dj Interplanetary Criminal.

B.O.T.A. on molempien ensimmäinen listahitti ja siitä tulee ensimmäinen naistuottajan top 40 -tanssihitti sitten The Blessed Madonnan ja Fred Againin Marea (We’ve Lost Dancing) -kappaleen (#36, 2021). Pitkällisesti tsekkaamatta väittäisin, että ykköseksi ensi sijassa dance-piireissä vaikuttava nainen on päässyt sooloartistina viimeksi vuonna 2000, kun Sonique ylsi kärkeen hitillään It Feels So Good.


Ei kommentteja: