sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Listakatsaus, vko 43


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Maroon 5 – One More Night
2. (2.) Psy – Gangnam Style
3. (-) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
4. (4.) Fun – Some Nights
5. (5.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
6. (7.) Justin Bieber feat. Big Sean – As Long as You Love Me
7. (10.) Alex Clare – Too Close
8. (14.) Ke$ha – Die Young
9. (9.) Pink – Blow Me (One Last Kiss)
10. (11.) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time

Maroon 5:n One More Night ja Psyn Gangnam Style vetävät yhä Hot 100 -vankkureita. Heidän takanaan kolmantena debytoi jälleen uusi Taylor Swiftin albumia edeltävä irrotus I Knew You Were Trouble, joka lienee levyn toinen single. Se on Swiftin 14. top ten -saavutus.
Alex Claren Too Close on keikkunut kärkikymmenikön alemmassa puoliskossa jo toista kuukautta ja kipusi nyt toistaiseksi korkeimmalle sijalleen seitsemänneksi. Pari viikkoa sitten debytoinut Keshan Die Young loikkasi kahdeksanneksi ja siitä tuli esittäjänsä kahdeksas top ten -hitti. Tuoreista voimista myös Rihannan Diamonds (18–11) ja Ne-Yon Let Me Love You (17–12) matkaavat vauhdikkaasti kohti top teniä.
Carrie Underwoodin Blown Away nousi viimein top 20:iin (24–20) ja neidon kymmenenneksi tuon tason menestykseksi. Kantria niin ikään esittävä Florida Georgia Line -duo on vasta uransa alussa, mutta Cruisesta tuli jo top 40 -hitti (43–34).
One Directionin Live While We’re Young debytoi viime viikolla kolmantena, mutta tipahti peräti 21:nneksi. Sen voi kuitenkin odottaa nyt stabilisoituvan top 30 -tasolle.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Mumford and Sons – Babel
2. (-) Macklemore and Ryan Lewis – The Heist
3. (-) Kiss – Monster
4. (-) MGK – Lace Up
5. (-) Coheed and Cambria – The Afterman: Ascension
6. (-) All Time Low – Don’t Panic
7. (-) Barbra Streisand – Release Me
8. (4.) Pink – The Truth About Love
9. (-) Ellie Goulding – Halcyon
10. (2.) Muse – The 2nd Law

Indiehiphop-kokoonpano Macklemore and Ryan Lewis yllätti ponkaisemalla suoraan USA:n albumilistan kakkoseksi, mutta heistäkään ei ollut vastusta Mumford and Sonsille, jonka Babel jatkoi kolmatta viikkoa ykkösenä. Albumia on myyty noin 870 000 kpl.
Macklemore (siviilissä Ben Haggerty) on keikkaillut Seattlen seuduilla vuosia ja hänen ensimmäinen omakustanteensa ilmestyi jo vuonna 2005. Nyt kakkoseksi ilmaantunut The Heist on hänen ensimmäinen levynsä Sub Popille.
Kissin Monster debytoi kolmantena ja on täten bändin kolmas perättäinen palkintopallille yltänyt studioalbumi. Ei hassummin. Sonic Boom (2009) pääsi kakkoseksi. Bändillä ei ole vielä yhtään ykköstä, mutta jo iso liuta top ten -merkintöjä.
Nelossijallekin tupsahti räppiä MGK:n eli Machine Gun Kellyn Lace Up -esikoisen muodossa. Myös kolme seuraavaa sijaa menivät uutuuksille, sijoilla viisi ja kuusi debytoivat uudet albumit Coheed and Cambrialta sekä All Time Low’lta. Ensin mainitulle top ten -sijoitus on neljäs, jälkimmäiselle kolmas.
Top tenin todellinen juhlakalu on kuitenkin Barbra Streisand. Aiemmin viikolla kerroin, että hänellä oli jo ennestään naisartisteista eniten top ten -albumeita ja Release Men seitsemännen tilan myötä niitä on 32. Maratontaulukossa edellä keikkuvat vain The Rolling Stones (36) sekä Frank Sinatra (33). Kaikki vuoden 2003 jälkeen julkaistut Streisand-albumit ovat yltäneet top kymppiin.
Ellie Gouldingin Lights eteni jättimäiseksi Hot 100 -hitiksi, joten Halcyon-uutuusalbumin yhdeksäs tila on odotettu. Lights-albumi (2010) ylsi 21:nneksi ja single keikkuu yhä Hot 100 -listan 15:ntenä. Toinen Brittein saarilta ponnistava suosikki The Script jäi kolmannella albumillaan (13) sen sijaan aika kauas Science and Faithin (2010) kolmossijasta.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Calvin Harris featuring Florence Welch – Sweet Nothing
2. (1.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
3. (3.) Psy – Gangnam Style
4. (4.) Rihanna – Diamonds
5. (2.) Adele – Skyfall
6. (-) Lawson – Standing in the Dark
7. (12.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
8. (18.) Maroon 5 – One More Night
9. (8.) Conor Maynard featuring Ne-Yo – Turn Around
10. (9.) Flo Rida – I Cry

Calvin Harris ja Florence Welch sopivat hyvin yhteen, sillä Spectrum-remiksaus ylsi ykköseksi kesällä ja nyt Harrisin Sweet Nothing debytoi kärjessä. Harrisille ykkössija on neljäs ja top ten -sinkkuja alkaa olla kunnioitettava määrä – peräti 11. Welchille ykköspaikka on vasta toinen ja ihan sooloartistina omalla nimellään tietenkin ensimmäinen.
Huhujen mukaan juuri lapsen saaneen Adelen Skyfall näyttää jäävän ykkössijaa vaille, ellei jotain kummallista tapahdu. Biisi tipahti nyt kakkospaikalta viidenneksi.
Popyhtye Lawsonin esikoisalbumi ilmestyi tänään ja heidän kolmas singlensä Standing in the Dark pohjustaa sitä kuudennen tilan arvoisesti. Aiemmat sinkut When She Was Mine ja Taking Over Me kävivät sijoilla neljä ja kolme.
Kahdeksanneksi loikanneesta One More Nightista tuli Maroon 5:n uran kuudes top ten -sinkku. Niistä yksi on noussut kärkeen asti, One More Nightin edeltäjä Payphone.
Rebecca Fergusonin Heaven-esikoisen uudelle painokselle ympätty Backtrack debytoi 15:ntenä. Hänellä on toistaiseksi yksi top ten -single: Nothing’s Real But Love (#10, 2011).
Justin Bieberin Beauty and the Beat on rikkonut VEVO:n katsojaennätyksiä ja se tupsahtikin heittämällä korkeammalle (20) kuin edeltäjänsä As Long As You Love Me milloinkaan ylsi (22).
Disclosuren Latch nousi 26–17 ja Kanye Westin Clique 28–25. Tyler Jamesin Single Tear debytoi 28:ntenä. Se on hänen neljäs top 40 -sinkkunsa. Albumilistalla loistava Jake Bugg palasi sinkkutilastoon ja on ensimmäistä kertaa top 40:ssä kappaleella Two Fingers (33). Aiempia hittejä ei ole äärimmäisen ärsyttävästi nimetyllä Everything Everythingilläkään ja ärsyttävä on myös biisin nimi: Cough Cough (37). Mainoksessa käytetty John Denverin Annie’s Song (#1, 1974) nousi 38:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Jake Bugg – Jake Bugg
2. (1.) Mumford and Sons – Babel
3. (-) Leona Lewis – Glassheart
4. (3.) Muse – The 2nd Law
5. (re) Rebecca Ferguson – Heaven
6. (-) Bat for Lashes – The Haunted Man
7. (2.) Ellie Goulding – Halcyon
8. (4.) Pink – The Truth About Love
9. (5.) Emeli Sandé – Our Version of Events
10. (-) Art Garfunkel – The Singer

Vaivoin täysi-ikäinen lahjakkuus Jake Bugg debytoi Britannian albumilistan kärjessä nimettömällä esikoisellaan. Häntä on verrattu muun muassa Ed Sheeraniin, mutta tyyli on folkimpi ja ehkä jopa kantriin kallellaan.
Leona Lewisin suuruuden päivät ovat auttamatta takana, sillä Bleeding Love -jättihitistä on kulunut jo viisi vuotta. Glassheart ei kyennyt ykköstilaan toisin kuin Spirit (2007) sekä Echo (2009), vaan jäi kolmanneksi.
Rebecca Fergusonin Heaven-albumin uusi painos toi levyn takaisin listalle ja peräti viidenneksi. Se ylsi kolmanneksi viime syksynä. Heavenin taakse jäi Bat for Lashesin odotettu The Haunted Man. Two Suns (2008) pääsi viidenneksi, joten Natasha Khanilla on nyt kaksi top ten -merkintää.
Jos Leona Lewis ja Bat for Lashes pitivät pienen tauon, Art Garfunkel vietti kunnon listahorrosta. The Singer -kokoelma on hänen ensimmäinen lista-albuminsa 16 vuoteen ja kolmas top ten -levy, soolouran korkein sijoitus on Fate for Breakfastin (1979) kakkospaikka.
Bellowheadin Broadside debytoi hienosti 16:ntena. Se on bändin ensimmäinen top 40 -lätty. Diana Krallin Glad Rag Doll (21) sen sijaan jäi ehkä odotetusta – Quiet Nights (2009) kävi sentään 11:ntenä. Oopperatähti Friar Alessandro debytoi brittilistalla Voice from Assisi -albumilla ja heti 28:ntenä.

Ei kommentteja: