torstai 4. marraskuuta 2021

Listaklassikko: Westlife – You Raise Me Up (2005)

 
Ihme kyllä, juuri uutta musiikkia julkaissut Westlife, tai Westshite, kuten ilkeämieliset ryhmää kutsuvat, ei ole aiemmin näyttäytynyt tässä juttusarjassa. Heillä on kuitenkin peräti 14 Britannian sinkkulistan ykköstä, millä pääsee kaikkien aikojen listallakin melko korkealle. Ennätyshän on Elvis Presleyn 21.

Vuonna 2005 Westlife oli jo sen osalta ehtoopuolella, vaikka sitä ei tietenkään vielä siinä vaiheessa tiedetty. Euroviisuvoittaja Secret Gardenin alun perin kirjoittama ja esittämä You Raise Me Up vääntyi heidän kultakurkuissaan isoksi hittisinkuksi viettäen kaksi viikkoa brittilistan kärjessä marraskuussa 2005 ja ehtien alle kahdessa kuukaudessa vuoden yhdeksänneksi suosituimmaksi singleksi.

Se oli siis Westlifen 13. ykkönen. 14. tuli vuotta myöhemmin Bette Midlerin tutuksi tekemällä elokuvasävelmällä The Rose. Top ten -menestyksiä kertyi vielä vuosikymmenen vaihteeseen asti, mutta vuoden 2010 jälkeen korkein sijoitus on paluusingle Hello My Loven 13. sija tammikuulta 2019.

You Raise Me Up on Westlife-kaanonissa merkittävä kappale – heidän viidenneksi kuunnelluimpansa Spotifyssa (73 miljoonaa). Youtube-videolla on 105 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: