sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Kaikkea punaista

Taylor Swiftin Red oli ilmestymisvuotensa 2012 suurimpia menestyslevyjä ja siltä on jäänyt hittien lisäksi elämään monta albumiraitaa. Esimerkiksi All Too Well sijoitettiin aiemmin tänä vuonna päivitetyllä Rolling Stonen kaikkien aikojen parhaiden kappaleiden listalla 69:nneksi.

Taylor Swift ei olisi Taylor Swift, ellei hän osaisi napata kaiken hyödyn kappaleen kulttistatuksesta. Hän levytti siitä uuden kymmenminuuttisen version, joka oli viime viikolla suosituin. Yhteensä kolmen uuden levytyksen turvin All Too Well debytoi brittilistan kolmantena ja huomenna ennakkotietojen mukaan jopa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä. Suurin osa kulutuksesta on merkitty nimenomaan kymmenminuuttiselle versiolle, joten siitä tulee historian pisin ykkönen. Aiempi ennätys oli Don McLeanin American Pie 1 and 2:n (1971) 8 minuuttia 42 sekuntia.

Albumipuolella uudesta Redistä tuli perjantaina Britanniassa Swiftin kahdeksas ja tänään Yhdysvalloissa kymmenes ykkönen. Swift on vasta 31-vuotias, joten ihmeitä pitää tapahtua, ellei hän jossain vaiheessa etene maratonlistan kärkeen. Molemmissa maissa ennätystä pitää The Beatles, Britanniassa 15 ykköstä ja Yhdysvalloissa 19. Mutta eipä mennä asioiden edelle.

Ei kommentteja: