torstai 11. marraskuuta 2021

Listaklassikko: Jason Derulo – Whatcha Say (2009)

 



Yhdysvaltalaisen Jason Derulon (aiemmin Derülo) luultiin olevan jo menneen talven lumia hittilistoilla, kunnes kohtalo puuttui peliin aiemmin täysin tuntemattoman Jawsh 685:n lainattua ystävällisesti hänelle Laxed – Siren Beat -kappalettaan, josta syntyi viimevuotinen jättihitti Savage Love.

Jo Derulon ensimmäinen hittisingle oli vahvasti kierrätettyä, sillä Whatcha Say käytti hyödykseen Imogen Heapin kappaletta Hide and Seek hyvin ovelasti. Derulo sai siitä vauhdikkaan alun uralleen, sillä Whatcha Say nousi brittilistan kolmoseksi ja Yhdysvaltojen Hot 100 -kärkeen viikoksi marraskuussa 2009.

Derulon listamenestys onkin jatkunut aaltoillen näihin päiviin asti. Pahimmat syvänteet hän koki vuosina 2018 ja 2019, jolloin yksikään single ei yltänyt Hot 100 -listalle. Savage Loven jälkeen Take You Dancing pääsi 57:nneksi, mutta oli erittäin suuri hitti Euroopassa. Eikä Suomessa vähiten siksi, että sitä oli kirjoittamassa ja tuottamassa Teemu Brunila.

Yhdysvaltojen Hot 100 -ykkösiä Derulolla mainitut kaksi, eli Whatcha Say ja Savage Love, ja top ten -hittejä toistaiseksi seitsemän.

Whatcha Sayllä on Spotifyssa hulppeat 415 miljoonaa kuuntelua. Videota on katsottu Youtubessa 305 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: