sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Kultaa ja kunniakierros

Kuten perjantain listakatsauksessa tuli kerrottua, Abban paluualbumi ja yhdeksäs studiolevy Voyage ylsi Britanniassa varsin huimiin myyntilukemiin. Sitä kulutettiin viikon aikana (ennakkomyynti mukaan lukien) 204 000 kpl, joka on selvästi vuoden paras viikkotulos – ja itse asiassa paras sitten Ed Sheeranin Dividen (#1, 2017). Divide itse asiassa ylsi parempaan saldoon vielä kolmannellakin viikollaan.

Erityisen merkittävää Voyagen menekki oli vinyylimyynnissä, sillä sitä kaupattiin 29 900 kpl, joka on koko 2000-luvun paras viikkonoteeraus. Moni viikkolistan ykkösalbumi ei yllä moiseen määrään edes kaikki kulutus huomioon ottaen.

Adele lyönee nämä molemmat ensi perjantaina julkaistavalla 30-albumillaan, mutta nauttikoot Abba huomiosta ainakin tämän hetken.

Yhdysvalloissa Voyagesta tuli juuri tänään heidän ensimmäinen top ten -albuminsa, kun se debytoi kakkosena. Gold: Greatest Hits (1992) on myynyt sielläkin varsin hyvin, mutta ei ole Billboardin virallisella albumilistalla yltänyt vielä toistaiseksi 25. sijaa korkeammalle. Sittemmin lopetetulla Comprehensive Albums -listalla sen korkein sijoitus on 11:s.

Suhteellisesti hurjaa menekki oli myös Saksassa, jossa Voyagesta tuli viikossa vuoden suosituin levy. Britanniassa irtosi siitä näkökulmasta kertaheitolla ”vain” kolmostila.

Ei kommentteja: