torstai 2. huhtikuuta 2020

Listaklassikko: Minnie Riperton – Lovin' You (1975)

Rintasyöpään hyvin nuorena vuonna 1979 kuollut Minnie Riperton ei ehtinyt saada kovin montaa listahittiä, mutta hänet muistetaan silti melko hyvin, koska hän herätti paljon huomiota laulutavallaan. Lisäksi traagisella kohtalolla lienee osuutta muistettavuuteen suuren yleisön mielissä.

Ripertonin ainoa iso hitti, erittäin kaunis Lovin' You oli jännittävä esimerkki siitä, miten hukassa levy-yhtiöt saattavat joskus hittivainunsa suhteen olla. Biisi ei ollut Ripertonin toisen albumin Perfect Angel (1974) ensimmäinen, toinen eikä edes kolmas single – vaan vasta neljäs. Lopulta huhtikuussa 1975 se nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen. Britanniassakin siitä tuli listakakkonen.

Muita isoja hittejä Ripertonille ei siunaantunutkaan, vaikka hän levytti kaikkiaan kuusi albumia. Kolmannen albumin ensimmäinen sinkku pääsi Hot 100 -listalla sijalle 76 ja jotkut myöhemmät singlet toki r&b-listoille.

Lovin' Youlla on Spotifyssa kahdella versiolla yhteensä 32 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa suosituimmalla versiolla 31 miljoonaa katselukertaa.

Ei kommentteja: