tiistai 14. huhtikuuta 2020

Komea kuusikko

Britannian singlelista oli vuosituhannen vaihteessa nimikkeiden osalta hyvin nopealiikkeinen – ei ollut lainkaan harvinaista, että top 40:ssä oli samalla viikolla kymmenen uutuutta, sillä sinkkuja pohjustettiin radiosoiton avulla mahdollisesti jopa viikkoja. 

Huhtikuussa 2000 eli melko tasan 20 vuotta sitten nähtiin hämmästyttävä brittilista, jolla peräti kuusi ensimmäistä sijaa menivät uutuuksille ja top tenissä oli kaikkiaan seitsemän uutuutta. Tämä sattumus tapahtui myös toisen kerran – tammikuussa 2005, jolloin koko kärkikuusikko tuli top 75:n ulkopuolelta ja täten merkittiin virallisesti uutuuksiksi. Lisäksi, kun Ed Sheeranin Divide-albumi ilmestyi muutama vuosi sitten, hän sai seitsemän uutta biisiä top teniin, minkä jälkeen Official Charts Company muuttikin sääntöjään niin, että yksi artisti saattoi olla vain kolmella listasinglellä yhtä aikaa pääroolissa. 

Tuolloin huhtikuussa 2000 Craig Davidin ensimmäinen oma hitti Fill Me In debytoi listan keulilla ja siitä tuli lopulta vuoden kymmenenneksi suosituin single. Sweet Female Attituden Flowers avasi kakkospaikalta ja se on ajankohtainen tälläkin hetkellä, sillä Nathan Dawesin cover on top 20:ssa. Kolmantena debytoi The Vervestä tutun Richard Ashcroftin soolosingle A Song for the Lovers – pieni klassikko sekin. 

Stepsin Deeper Shade of Blue oli versio Tina Cousinsin ilman virallista julkaisua jääneestä kappaleesta – se avasi nelossijalta. Vitosena oli monessa maassa jo edellisenä vuonna ilmestynyt The Bloodhound Gangin uran suurin hitti The Bad Touch ja hollantilainen teknoakti Lock N Load pääsi kuudenneksi kappaleellaan Blow Ya Mind. Lisäksi sijalla kymmenen debytoi Rank 1:n tranceklassikko Airwave.

Kolme jäljelle jäänyttä kappaletta olivat edellisen listan kärkikolmikko sijoilla 7, 8 ja 9 eli Melanie C:n ja Lisa ”Left Eye” Lopesin Never Be the Same Again, Westlifen Fool Again sekä Destiny’s Childin Say My Name.

Entä miltä sitten albumilista näytti tuolloin? No, ei lainkaan yhtä kiinnostavalta, sillä top tenissä ei ollut yhtään uutuutta. Mobyn Play nousi ykköseksi 24. listaviikollaan.

Ei kommentteja: