lauantai 18. huhtikuuta 2020

Yli satavuotiasta listahistoriaa

Dame Vera Lynn porskuttaa yhä keskuudessamme mukavassa 103 vuoden iässä ja eilen uusi versio hänen We'll Meet Again -kappaleestaan debytoi Britannian singlelistalla sijalla 72. Sillä laulaa myös Katherine Jenkins ja tuotot menevät näin koronapandemia-aikana tietenkin NHS:lle, tarkemmin sanottuna NHS Charities Together -organisaatiolle.

Lynnin osuus ei toki ole uusi, itse asiassa vuodelta 1939, mutta kappale siis tässä muodossa ennenjulkaisematon. Siitä tuli Lynnin uran kymmenes brittihitti ja ensimmäinen 63 vuoteen. 103-vuotiaana hän on myös historian iäkkäin lista-artisti sekä sinkku- että albumilistat huomioiden – albumilistalla hän oli sitä jo ennestään. We'll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn ylsi jopa ykköseksi vuonna 2009, kun Lynn oli 93-vuotias, eli hän pitää käytännössä kaikkia mahdollisia ikäennätyksiä albumilistalla.

Jenkinsille listasingle on ensimmäinen 11 vuoteen ja neljäs kaikkiaan.

Jenkins esitti dueton Lynnin kanssa ensimmäisen kerran jo vuonna 2014. Biisistä tuli uudelleen suosittu, kun kuningatar Elisabet lainasi sitä puheessaan huhtikuun alussa. Puhetta katsoi televisiosta 24 miljoonaa brittiä.

Ei kommentteja: