torstai 30. huhtikuuta 2020

Listaklassikko: Tony Orlando and Dawn – He Don’t Love You (Like I Love You) (1975)

Muhevilla viiksillä varustettu poplaulaja Tony Orlando oli Dawn-duon kera eräs 1970-luvun ahkerimmista levyjen julkaisijoista. Wikipedian mukaan heiltä ilmestyi 16 albumia, joista osa toki kokoelmia. 

Kokoonpanon listamenestys oli vaihtelevaa, mutta yleisesti ottaen varsin hyvää: he saavuttivat kaksi ykköstä ja neljä top ten -hittiä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Jälkimmäinen ykkönen tuli keväällä 1975 coverilla Jerry Butlerin top ten -hitistä He Will Break Your Heart (1960). Uudelleen nimetty He Don’t Love You (Like I Love You) pysyi keulilla kolme viikkoa.

Vaikka biisi oli suuri menestys, se jäi heidän viimeiseksi top ten -hitikseen ja Orlandon ja Dawnin listamenestys ylipäätään 1970-luvulle. Kokoonpano on kuitenkin ollut aktiivinen myös myöhemmin, aivan 2000-luvulle asti. 

Britanniassa He Don’t Love You (Like I Love You) ei päässyt lainkaan singlelistalle, toisin kuin heidän aiempi iso hittinsä Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree, joka oli jopa sekä britti- että jenkkiykkönen vuonna 1973. 

He Don’t Love Youlla on Spotifyssa 836 tuhatta kuuntelua ja Youtubessa suosituin video on kerännyt puolisen miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: