tiistai 31. maaliskuuta 2020

Yllättävä vuoto

Fyysiseen levymyyntiin liittyviä julkaisuvuotoja tapahtui vielä 2000-luvulla melko usein, mutta striimaus- ja digiaikana niistä on tullut hyvin harvinaisia. Viime viikolla kävi kuitenkin niin, että australialaisyhtye 5 Seconds of Summerin uutta Calm-albumia ehdittiin jaella virheen vuoksi Yhdysvalloissa noin kymmenen tuhatta kappaletta. Sillä se debytoi albumilistan sijalla 62. Ensi viikolla levy noussee kärkiviisikkoon.
 
Historian kuuluisin myyntivuoto lienee Eminemin The Eminem Show vuodelta 2002. Levy oli alun perin tarkoitus julkaista 4. kesäkuuta, mutta laittomia kopioita tupsahti internetiin paljon aiemmin. Interscope aikaisti julkaisupäivää noin viikolla, mutta silti monet kaupat aloittivat levyn myynnin jo sunnuntaina 26. toukokuuta julistein, joissa luki ”America couldn’t wait”.

The Eminem Show -albumia kaupattiin tuona ensimmäisenä päivänä 284 000 kpl ja ensimmäisellä kokonaisella myyntiviikolla 1,3 miljoonaa. Aivan tuollaisiin lukemiin ei millään albumilla ole asiaa näinä päivinä – eikä varsinkaan 5 Seconds of Summerilla, jonka osakkeet hittimarkkinoilla ovat hiljalleen pudonneet vuosi vuodelta.

Ei kommentteja: