lauantai 25. huhtikuuta 2020

Kävellen sata lasiin!

Captain Tom Mooresta on tullut koronataistelun esikuva Britanniassa. Hän sairasti taudin kypsässä 99 vuoden iässä ja selvisi siitä, käveli ympäri puutarhassaan NHS:n avustukseksi ja julkaisi kiitokseksi vielä hyväntekeväisyyssinglen!

Kappale on versio hyvin tutusta musikaalihitistä You'll Never Walk Alone ja Moore esittää sen Michael Ballin sekä The NHS Voices of Care Choirin kanssa. Versio debytoi eilen Britannian sinkkulistan ykkösenä vahvan digimenekin ansiosta. Se on ykkösenä, kun Moore täyttää sata vuotta tällä viikolla.

Moore on historian iäkkäin brittilistan kärkeen päässyt artisti, ja vieläpä reilusti. Viime viikolla Vera Lynn sai 103-vuotiaana uuden listasinglen duetostaan Katherine Jenkinsin kanssa, mutta se ylsi vain sijalle 72. Moore peittosi ikärankingissa selvästi Tom Jonesin, joka oli 68-vuotias laulaessaan Vanessa Jenkinsin, Bryn Westin ja Robin Gibbin kanssa hyväntekeväisyyssinglellä Island in the Stream vuonna 2009. Gibb ei myöskään ollut kovin nuori, noin kuusikymppinen.

You'll Never Walk Alone puolestaan on singlelistan ykkösenä neljättä kertaa, aiemmin Gerry and The Pacemakersin (1963), The Crowdin (1985) sekä Robson and Jeromen (1995) esittämänä. Samassa määrässä ovat vain Unchained Melody sekä Do They Know It's Christmas.

Ei kommentteja: