sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Tsirpy Tsirpy Tsiip Tsiip

The Royal Society for the Protection of Birdsin eli lyhennettynä The RSPB:n hyväntekeväisyyssingle Let Nature Sing debytoi Britannian singlelistan sijalla 18 viime perjantaina. Sen avulla pyritään herättämään tietoisuutta luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä ja lintulajien populaatioiden pienenemisestä. Kannatettava asia!!!

Kappale sisältää ainoastaan lintujen laulua ja sellaisena se on melko harvinainen listasingle, mutta ei sinänsä ainutlaatuinen omituisuudessaan: moni muistaa vielä The Royal British Legionin 2 Minute Silencen, joka oli siis kaksi minuuttia hiljaisuutta. Se ylsi sijalle 20 vuonna 2010. Samoin John Cagen 1950-luvulta peräisin oleva teos 4'33'' ylsi kampanjanomaisesti 21:nneksi samana jouluna. Sitä yritettiin nostaa ykköseksi vastavetona X Factorille samalla tavalla kuin Rage Against the Machinen Killing in the Namea edellisenä vuonna.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vastaavanlainen biisi ja suurempi menestys oli Sweet Peoplen Et Les Oiseaux Chantaient (And The Birds Were Singing), joka lokakuussa 1980 oli Englannissa sijalla 4. Erona tosin että linnun laulun taustalla soi syntetisaattorilla soitettu melodia.

- Ari-Pekka

Markus kirjoitti...

Oho mahtavaa, kiitos tästä tiedosta!