torstai 23. toukokuuta 2019

Striimiviisu

Eurovisionin laulukilpailu on popnörtin parasta aikaa ja tänä vuonna kolme biisiä ovat pärjäämässä listamielessä ylitse muiden. Kisan voittanut Duncan Laurencen esittämä Arcade (Alankomaat) keräsi kotimaassaan ennätyksellisesti yli miljoona Spotify-kuuntelua sunnuntaina ja sijoittui osin niiden ansiosta Spotifyn globaalilla päivälistalla jopa 14:nneksi, joka lienee euroviisujen ennätys, ellei Loreenin Euphoria (2012) yltänyt yhtä korkealle – lähteiden kirjanpito ulottuu vain muutaman vuoden taakse. 


Arcaden kanssa maailmanlaajuisesti top 40 -tasolle palvelun päivittäislaskennoissa on päässyt Italiaa edustanut Mahmoodin Soldi, josta on olemassa myös, tadaa, supisuomalaisen Isac Elliotin tähdittämä osin englanninkielinen versio.

Britanniassa sen sijaan ollaan ihastuttu paljon Norjaa edustaneen Keiinon kappaleeseen Spirit in the Sky, jolla on, tadaa, suomalainen kirjoittaja Henrik Tala. Se oli maanantain väliaikatilastoissa matkalla singlelistan sijalle 66. 

Mutta mistä saataisiin vielä, tadaa, menestyksekäs suomalainen euroviisu? Herätys Yle ja levy-yhtiöt, viisut ovat valtava mahdollisuus artisteille listamielessäkin! 

Ei kommentteja: