torstai 16. toukokuuta 2019

Listaklassikko: Robson and Jerome – Unchained Melody/(There'll Be Bluebirds Over) White Cliffs of Dover (1995)

Game of Thrones vetelee viimeisiään ja moni sarjan hahmoista on jo menehtynyt. Eräs niistä ei ole Jerome Flynnin esittämä palkkataistelija Bronn, jolla saattaa vielä olla jokin rooli sarjan viimeisessä jaksossa ensi sunnuntaina.

Flynn muistetaan näyttelijäntyönsä lisäksi hetken ajan Britanniassa valtavan suositusta duosta Robson Greenin kanssa. He olivat mukana Soldier Soldier -sarjassa ja musauralla taustalla hääri Simon Cowell.

Kaksikon ensimmäinen Mike Stockin ja Matt Aitkenin tuottama single Unchained Melody / (There'll Be Bluebirds Over) White Cliffs of Dover oli hurja myyntimenestys kesällä 1995. Se ylsi singlelistan ykköseksi toukokuussa 1995 ja pysyi huipulla peräti seitsemän viikkoa. Kahden coverin sinkusta tuli vuoden myydyin yli 1,8 miljoonan saldollaan.

Robson and Jerome on siitä kiinnostava ja ainutlaatuinen parivaljakko, että heidän kaikki kolme brittilistalle päässyttä sinkkuaan itse asiassa ylsivät kärkeen, viimeisenä What Becomes of the Brokenhearted syksyllä 1996. Yhden hitin ihmeitä on lukuisia, mutta kuka voi sanoa olevansa kolmen ykköshitin – ja kahden ykkösalbumin – ihme? Robson ja Jerome voivat.

Ei kommentteja: