tiistai 21. toukokuuta 2019

Listaklassikko: Deniece Williams – Let’s Hear It for the Boy (1984)

Footloose-elokuvan soundtrack oli valtava menestys vuonna 1984 ja sen ansiosta listasuosiosta pääsivät nauttimaan myös artistit, jotka eivät ilman sitä olisi ehkä päässeet aivan kärkipäähän. Eräs heistä on Deniece Williams, jonka esittämä Let’s Hear It for the Boy ylsi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan keulille asti.

Biisi oli Footloosen toinen single ja se johti Hot 100 -laskentaa kaksi viikkoa touko-kesäkuun vaihteessa vuonna 1984. Se oli Williamsin toinen ykkönen, sillä jo kuusi vuotta aiemmin Johnny Mathisin kanssa duetoitu Too Much Too Little Too Late oli päässyt kärkeen. Näiden lisäksi hänellä on yksi kymmenenneksi yltänyt hitti It’s Gonna Take a Miracle (1982).

Britannian singlelistalta Williamsilla on niin ikään kaksi ykköstä, mutta se toinen on Free (1976). Gospel-laulajanakin tutun Williamsin harvahko hittiputki katkesi tykkänään 1980-luvun lopulla, mutta hän on levyttänyt uutta musiikkia aivan hiljattain vuonna 2017. Spotifyssa Let’s Hear It for the Boylla on 46 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa 14 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: