maanantai 13. toukokuuta 2019

Ennätyksellistä vähät välittämistä

Ed Sheeran on maailmanlaajuisesti niin suuri tähti, että hänen uusi singlensä I Don’t Care merkkautti Spotifyn historian parhaan päiväsaldon (lähes 11 miljoonaa kuuntelua) vaikka kappaleen kuuntelut Yhdysvalloissa jäivät jopa epäilyttävän alhaiseen lukemaan (3,1 miljoonaa). Se on heikompi päiväsaldo kuin esimerkiksi Taylor Swiftin ja Brendon Urien Me saavutti parisen viikkoa sitten. 

Toisena päivänä I Don’t Caren vauhti odotetusti hyytyi globaalistikin 8,3 miljoonaan. Sinkulla Sheeranin kanssa duetoi Justin Bieber. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä aiemminkin, sillä Bieberin jättihitti Love Yourself (2015) on Sheeranin kynästä.

Sheerania voidaan pitää maailman suosituimpana artistina, sillä hänellä on Draken jälkeen toiseksi eniten striimauksia Spotifyssa ja hänen myyntilukunsa ovat Drakeen nähden ylivoimaiset: esimerkiksi tuorein albumi Divide (2017) on sertifioitu kymmenkertaiseksi platinalevyksi Britanniassa ja nelinkertaiseksi platinalevyksi Yhdysvalloissa. Sheeranin Shape of You (2017) on myös Spotifyn suosituin kappale. Tällä hetkellä kuuntelulukema näyttää 2,16 miljardia.

Ei kommentteja: