keskiviikko 29. elokuuta 2018

Listaklassikko: The Chainsmokers feat. Halsey – Closer (2016)

Ok, kaksi vuotta ei aivan riitä vielä klassikkostatuksen todentamiseen, mutta viimeaikaisten listatapahtumien perusteella on melko selvää, että jenkkikaksikko The Chainsmokersin uran kaupallinen huippu oli nimenomaan Closer, joka nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen loppukesästä 2016.

The Chainsmokersin Andrew Taggartin ja poplaulaja Halseyn duetoima Closer pysyi Hot 100 -listan ykkösenä peräti 12 viikkoa, minkä ansiosta siitä tuli vuoden 2016 pisimpään huipulla viettänyt kappale. Billboardin vuosilistan suurimman hitin tittelin vei kuitenkin Justin Bieberin Love Yourself.

Closer oli The Chainsmokersin kolmas toistaiseksi viidestä Hot 100 -listan top ten -hitistä, mutta siis ainoa ykkönen. Halseylle se oli uran ensimmäinen top ten -menestys, sittemmin niitä on tullut yksi lisää, Bad at Love (#5, 2017). Closer ylsi myös brittilistan ykköseksi.

The Chainsmokersin tuoreimmilla sinkuilla on ollut todella suuria vaikeuksia yllättäen nimenomaan Yhdysvalloissa: Something Just Like Thisin (#3, 2017) jälkeen korkein sijoitus Hot 100 -listalla on Sick Boyn 65. tila. Kiinnostava seurata, vieläkö kaksikko tästä nousee.

Ei kommentteja: