maanantai 21. toukokuuta 2018

Vahva viisulelu

Israelia edustanut Netta voitti toissa lauantaina Eurovision(in) laulukilpailun kappaleella Toy. Israelin voitosta nousi iso kohu, ei niinkään voiton itsensä tai Nettan vuoksi, vaan politiikan: monessa maassa on avoimesti mietitty ensi vuoden euroviisujen boikotointimahdollisuuksia. Toistaiseksi mikään maa ei ole vetäytynyt pois. Lopullinen osallistujamaiden lista selviää loppuvuodesta.

Mutta asiaan: Toy debytoi perjantaina Britannian singlelistan sijalla 49. Se on erinomainen saavutus, sillä kahtena edellisenä vuonna parhaiten sijoittuneet viisut ovat yltäneet vain 61:nneksi (Ruotsia edustanut Fransin If I Were Sorry) ja 72:nneksi (UK:n Lucie Jonesin Never Give Up on You).

Striimausyleisö alkaa muutenkin löytää viisuja, sillä heti Toyn perässä listalla on Yhdistyneiden Kuningaskuntien edustajan SuRien Storm ja sijalla 64 Kyprosta edustaneen ja kisassa kakkoseksi sijoittuneen Eleni Foureiran Fuego.

Suomessa Toy vietti monta päivää Spotifyn kuunnelluimpien top tenissä, mutta ei aivan yltänyt vielä top 20 -sinkkulistalle (järjetöntä, että se lista käsittää nykyisin vain 20 nimikettä). Ruotsissa Toy debytoi peräti viidentenä.

Ei kommentteja: