torstai 10. toukokuuta 2018

Listaklassikko: Janet Jackson – That's the Way Love Goes (1993)

Vuonna 1993 Janet Jackson oli jo megatähti, joka veljensä Michaelin tavoin julkaisi uutta musiikkia hyvin harvakseltaan: läpimurtoalbumi Controlin ja sen seuraajan Rhythm Nation 1814:n väli oli kolme vuotta ja viimeksi mainitun ja sen seuraajan Janetin väli nelisen vuotta.

Syy oli varmaankin se, että MTV:n kukoistusaikana albumien kappaleita lohkaistiin sinkkuina ikuisuuksia ja niihin tehtiin kalliita videoita. Niinpä Janet-albumin ensimmäinen single That's the Way Love Goes oli Tapaus isolla t:llä. Se ylsi tietenkin Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen toukokuussa 1993 ja pysyi siellä mittavat kahdeksan viikkoa – pidempään kuin mihin Michael tai Janet itse myöhemmin koskaan kykeni (toki hänen uransa yhä jatkuu).

That's the Way Love Goes oli Janetille jo kuudes ykkönen Hot 100 -listalla ja hän sai niitä vielä kourallisen lisää: tällä hetkellä niitä on kasassa kymmenen. Tuoreimmasta (All for You) on vierähtänyt jo 17 vuotta – niin se aika rientää!

Britanniassa Janet on kuuluisa siitä, että hänellä ei lukuisista hiteistään huolimatta ole yhtään singlelistan kärkipaikkaa. That's the Way Love Goes sekä The Best Things in Life Are Free (1992) pääsivät kakkossijalle.

Ei kommentteja: