sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Koreasta kajahtaa

Korealaisryhmä BTS on jo pidempään luonut uraa länsimaissakin ja heillä on todella suuri ja intensiivinen fanikanta esimerkiksi Yhdysvalloissa. Etenkin rapakon takana merkittävässä Twitterissä bändillä on 15 miljoonaa seuraajaa.

Heidän tuore albuminsa Love Yourself: Tear debytoi perjantaina Britannian albumilistan kahdeksantena ja on ennakkotietojen mukaan niukasti lyömässä Post Malonen Beerbongs and Bentleysin Yhdysvaltojen albumilistalla. Jos näin käy, BTS:stä tulee historian ensimmäinen Yhdysvaltojen albumilistan tai Hot 100 -listan valloittanut aasialaisartisti. Psyn Gangnam Style ylsi Hot 100 -listan kakkoseksi syksyllä 2012. BTS:n oma aiempi paras noteeraus albumilistalta on Love Yourself: Herin seitsemäs sija viime syksyltä. Saavutukset ovat huimia, sillä BTS:n levyjen kappaleet on englanninkielisistä nimistään huolimatta esitetty osaksi koreaksi.

Bändin Fake Love -single saattaa samassa rytäkässä yltää Hot 100 -listan top 40:ään. Siellä heidän korkein sijoituksensa on toistaiseksi Mic Dropin 28. sija. Sattumalta samalla viikolla listalla debytoinee niin ikään korealaisesta Exo-kollektiivista aikoinaan soolouralle lähtenyt, näyttelijänäkin tunnettu Kris Wu sinkullaan Like That.

Ei kommentteja: