tiistai 15. toukokuuta 2018

Tämä on listaykkönen

Childish Gambinon Saturday Night Livessä 1,5 viikkoa sitten ensiesityksensä saanut This Is America on ollut odotettuakin suurempi menestys. Se on kerännyt hurjasti palstatilaa myös rapakon tällä puolella, miljoonia ja taas miljoona Youtube-katseluita sekä yhtä lailla striimauksia. Tuloksena oli eilen Gambinon uran ensimmäinen top ten -hitti Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla – ja heti ykkönen.

Yhteiskunnallinen This Is America on vasta neljäs Hot 100 -listan ykkönen, jonka nimessä kirjaimellisesti mainitaan Amerikka, ja kolme muutakin ovat muodossa ”American”, kuten Don McLeanin American Pie (Parts 1 & 2) vuodelta 1972.

Gambinolle (näyttelijäminältään Donald Glover) This Is America on heti uran suurin hitti – joskin Redbone (2016) oli pitkäikäinen listamenestys yltäen lopulta 12:nneksi. This Is America tuhosi myös Draken mahdollisuudet rikkoa Black Eyed Peasin putkeen kärjessä heilumisen ennätys: Black Eyed Peasin Boom Boom Pow ja I Gotta Feeling johtivat 26 viikkoa vuonna 2009, Drake pääsi nyt 15:een.

Ei kommentteja: