tiistai 29. toukokuuta 2018

Listaklassikko: Baddiel, Skinner & The Lightning Seeds – Three Lions (1996)

Futiksen arvokisoihin liitetyt hitit alkavat olla Britanniassa melko lailla menneen ajan hommia: esimerkiksi Shakiran ja Freshlygroundin lähes koko muun maailman valloittanut Waka Waka (This Time for Africa) ylsi vuonna 2010 vain brittilistan 21:nneksi. Samana vuonna digilatauskoreihin poimittiin mieluummin K’Naanin Wavin' Flag (#2, 2010). Neljä vuotta myöhemmin ei oikeastaan mitään. (Englanti ei menestynyt turnauksessa lainkaan.)

Mutta vuonna 1996 pelattiin EM-futista Englannissa, joten ei ollut ihme, että David Baddielin, Frank Skinnerin ja The Lightning Seedsin esittämä joukkueen kannatuskappale Three Lions oli vuoden suurimpia menestyksiä. Se keräsi kaksi viikkoa Britannian singlelistan kärjessä – kahdessa erässä, välillä kuukauden jumitti The Fugeesin megahitti Killing Me Softly.

Kahta vuotta myöhemmin saman porukan levyttämä Three Lions ’98 ylsi niin ikään ykköseksi ja vuonna 2006 tämä ihan ensimmäinen versio palasi vielä top teniin. Baddielille ja Skinnerille Three Lions on tietenkin ainoa oikea hittisingle, mutta The Lightning Seedsillä on runsaasti top 20 -hittejä ja You Showed Me piipahti kahdeksantena vuonna 1997.


Ei kommentteja: