torstai 17. toukokuuta 2018

Listaklassikko: Madison Avenue – Don’t Call Me Baby (2000)

Britannian singlelistan ykkönen numero 859 tuli Australiasta, maasta, josta on ilmaantunut tasaisin väliajoin menestyjiä sekä Eurooppaan että globaalille tasolle – viime vuosina mm. 5 Seconds of Summer sekä jo pitkän kansainvälisen uransa tällä vuosikymmenellä hurjaksi menestykseksi jalostanut Sia.

Andy Van Dorsselaerin ja Cheyne Coatesin muodostama Madison Avenue oli niiden joukossa lyhytikäinen suosikki, mutta heidän kaksi keskenään melko identtistä hittiään muistetaan laajalti. Don’t Call Me Baby ylsi kakkoseksi kotimaassaan vuonna 1999 sekä brittiykköseksi uudelleenjulkaisuna keväällä 2000, ja seuraaja Who the Hell Are You käyttäytyi sikäli päinvastoin, että pääsi Australiassa kärkeen ja Britanniassa alemmas eli kymmenenneksi.

Fantastisesti nimetyltä The Polyester Embassylta irrotettiin vielä kolmaskin pieni brittihitti Everything You Need (#33, 2001), mutta musiikkinsa puolesta Madison Avenue oli tuomittu jäämään yhden albumin ihmeeksi. Silläkin tavalla toki voi puumerkkinsä popmaailmaan laittaa, kysykää vaikka samoihin aikoihin maailmaa valloittaneelta Bomfunk Mc’siltä.


Ei kommentteja: