keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Striimikunkku jumalan armosta

Drake on aina ollut vahva striimauslaskennoissa, mutta tuore God’s Plan jopa ylitti odotukset, kun sitä kuunneltiin päivässä Yhdysvalloissa Spotifysta yli 4,3 miljoonaa kertaa ja myös Apple Musicista ennätyksellisen paljon. Apple ei jaa tietojaan yhtä innokkaasti kuin Spotify, mutta Zane Lowe kertoi Twitterissä lukeman olevan 14 miljoonaa.

God’s Plan debytoi sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listan että Britannian singlelistan kärjessä, vaikka Britanniassa se ei ole ollut kovinkaan lähellä ennätystasoa. Siellä kilpailu on vain tällä hetkellä kovin vaisua. Toinen Scary Hours -nimisen ”EP:n” kappale, jos kahta kappaletta voi EP:ksi kutsua, Diplomatic Immunity debytoi eilen Hot 100 -listan seitsemäntenä.

Drake on sinkkujensa osalta aina ollut vahvimmillaan ns. stand alone -raidoilla: jättihitti Hotline Bling julkaistiin ilman emoalbumia vuonna 2015 (tosin myöhemmin sisällytettiin Viewsille) ja toistakymmentä viikkoa sekä Yhdysvaltojen että Britannian ykkösenä keikkunut One Dance God’s Planin tapaan singlenä yhtä aikaa toisen kappaleen kanssa ennen Viewsiä.  

Sen sijaan, kun hän julkaisi kerrallaan kokonaisen albumin nimeltä More Life viime vuonna, sen ensimmäinen single Passionfruit pääsi Hot 100 -listalla ”vain” kahdeksanneksi ja brittilistalla kolmanneksi.

Uudesta Drake-albumista ei tällä hetkellä ole tietoa, mutta kovin pitkällä aikajänteellä hänellä ei ole tapana niistä kertoakaan.

Ei kommentteja: